maanantai 18. helmikuuta 2013

Gluteeniton Lihariisipiirakka



Rahkavoitaikina


250g voita tai margariinia
250g rahkaa
5 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta.


Voiteluun: kananmuna

Sekoita rahka pehmeän voin tai margariinin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Ps. Itse käytän monitoimikonetta.
Anna taikinan kovettua viileässä.

Täyte:

noin 5 dl valmiiksi keitettyä puuro riisiä
400 g naudan jauhelihaa
1 isohko sipuli hienonnettuna
1/4 tl pippurisekoitusta
1/4 tl paprikajauhetta
puolikas lihaliemikuutio
(suolaa)

Paista pannulla jauheliha ja sipuli kypsäksi.
Lisää joukkoon lihaliemi ja mausteet.
Lisää riisi maustetun jauhelihan joukkoon.
Sekoita hyvin ja maista että täyte on hyvän makuista.
Lisää tarvittaessa suolaa.

Ota taikina viileästä ja kaaviloi se jauhotetulla leivinalustalla tai suoraan leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Laita levyn toisella puolelle täyte ja tasoita se.
Taita levyn toinen puoli kanneksi ja nipisteli reunat yhteen esim. jauhotetuin sormin.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää kylmää vettä noin 1 tl niin se on huomattavasti helpompi sivellä leivonnaisten pinnalle.
Voitele piirakan pinta ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 min.

Tästä samasta taikinasta saat kätevästi niin suolaisia kuin makeitakin piirakoita tai pastejoita. 
Tein samasta taikinasta jauhelihariisi pasteijoita.












2 kommenttia:

  1. Tulee tosi hyviä testattiin viimeviikonloppuna. pieniä lihariisipasteijoita namm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa lukea että pasteijoista on tullu maukkaita! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...