keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Suklaamuffinit/Suklaakuppikakut

Ohje:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja (tai vastaava määrä gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g rouhittua suklaata

Vaahdota pehmitetty voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan kevyesti käännellen.
Lisää taikinaan lopuksi vielä rouhittu suklaa.
Lusikoi taikina muffinivuokiin niin että vuoasta täyttyy 3/4 osaa.
Paista muffinit 200 asteessa 20 minuuttia.

Tarjoilu vinkkinä: voit halutessasi sulattaa lopun suklaan suklaalevystä ja pursottaa siitä koristeita leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään.
Voit kuorruttaa muffinit esim. kermavaahdolla ja koristella ne suklaakoristeilla.
Kuorrutukseen käy erilaiset muffinien ja kakkujen kuorrutteet ja nomparellit yms. koristeet.
Muffinit voi myös halutessaan halkaista ja täyttää erilaisilla kakkujen täytteillä esim, mokkavaahdolla.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta, joten kokeilen tehdä pojan 11-vuotissynttäreille. Päälle voisi vaikka pursottaa sulatetusta suklaasta ja kermavaahdosta pursotuksen. Voispa maistua pojille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos kommentista Minna! ♥ Tällä taikinalla ei voi epäonnistua ja tuo kuorrutus kuullostaa todella maukkaalta. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...