maanantai 18. maaliskuuta 2013

Keskisen Mylly ja gluteenittomat tattarituotteet

Keskisen mylly

Keskisen mylly on jauhanut suomalaista tattaria jo vuodesta 1995. Lähtökohtamme on tuotteiden täysi gluteenittomuus – käsittelemme ja jauhamme ainoastaan tattaria.
Jauhettavan tattarin meille toimittaa Pohjois-Pirkanmaan tattariosuuskunta, joka on sitoutunut viljelyssä tarkkaan laadun valvontaan.

Keskisen Myllyn tattarituotteet ovat kotimainen ja luonnonmukainen vaihtoehto erikoisruokavalioihin. Ne ovat myös terveellinen lisä tavanomaiseen ruoanlaittoon.


TATTARIROUHEPUURO

2½ l vettä
300 g ruusunmarjapakastetta
(käy mikä tahansa marja tai hedelmäsose)
300 g tattarirouhetta
20 g sokeria

Kuumenna vesi ja vatkaa rouheet joukkoon. Anna kiehua n. 10 min.
Lisää marjasose ja sokeri. Jäähtyneen puuron voit vatkata kuohkeaksi.
   


TATTARIUUNIPUURO
12 dl maitoa tai vettä
2 dl tattarisuurimoita
suolaa

Voitele uunivuoka ja mittaa aineet vuokaan.
Kypsennä uunissa 200C:ssa n. 2½ tuntia.


TATTARIPUOLUKKAPUURO

2 dl tattarisuurimoita
1 l vettä
3 dl puolukkasurvosta
1 tl suolaa

Keitä puolukat vedessä ja siivilöi kuoret pois nesteestä.
Lisää tattarit nesteeseen ja hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen
n. 45 min.


TATTARIAAMUPUURO

½ l vettä
2½ dl tattarihiutaleita
1 tl suolaa

Sekoita hiutaleet kiehuvan veteen.
Sammuta levy, mutta jatka sekoittamista kunnes puuro ei enää kuohahtele.
Peitä kannella ja anna hautua n. 5 min. 


Täältä löydät lisää reseptejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...