lauantai 4. toukokuuta 2013

Maailman parhaat lihapiirakat

1 ½ dl  puuroriisiä
1 1/2 l  vettä
2 tl  suolaa
2  sipulia
1 1/2  lihaliemikuutiota
500 g  jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
soijaa

Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi ohjeen mukaan eli noin 40 minuuttia.
Freesaa jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla.
Lisää kuumaan jauheliha-sipuli seokseen lihaliemikuutio niin että se sulaa sinne hyvin.
Kaada kypsät riisit lävikön läpi ja laita ne takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon jauheliha-sipuli seos, hienonnettua valkopippuria maun mukaan, soijaa ja tarvittaessa suolaa.
Tee seoksesta täyteläisen makuinen.

Taikina
 
1/2 l maitoa tai vettä
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa

noin 400 g gluteenitonta viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

Lisää lämmitettyn maitoon hiivaa, suola ja sekoita jauhoja pikkuhiljaa niin ettei tuu paakkuja ja alusta taikina lopuksi liinan alle kohoamaan.
Minä teen taikinan joko yleiskoneella tai monitoimikoneella.
Kohota taikina hyvin.
Kun taikina on kohonnut kaaviloi se ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla tai muulla vastaavalla noin 13cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä pyörylöitä.
Kostuta pyörylöiden reunat vedellä ja laita noin 3 rkl täytettä jonka jälkeen taita levyt kahtia ja ummista reunat hyvin joko sormella painellen tai taikinapyrän reunalla.
Kohota ja keitä öljyssä kypsiksi.

Haluttessasi voit täytteeksi paistaa kananmunia, kinkkua ja laittaa kurkkusipulipikkelsiä tai mitä nyt ikinä haluatkaan.
Ovat ihan sellaisenaankin ruokaisia ja todella hyviä.
Sopii hyvin pakastettavaksikin.

10 kommenttia:

  1. Aivan varmaan ovat maaailman parhaita :) Ja voi että mitä kaikkee muutakin herkkua tänne on taas ilmaantunut, naminami, kyllä tässä nälkä tuleekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija käynnistäsi! <3 Mukavaa jos nälän sain aikaseksi... :) Noiden lihapiirakoiden ohje on yli 30 vuotta vanha. ;) Kaikkea olen kokeillut, mut tuolla tulee ne parhaat lihapiirakat! :) Lapsetkin tekevät tuolla mun vanhalla ohjeella aina lihapiirakat! <3 Mä teen yleensä aina niitä reilusti pakkaseen asti, kun sieltä niitä on kiva sitten sulatella tarpeen tullen. :)

      Poista
  2. Tein taikinan karkeista semperin jauhoista olisi varmaan pitänyt tehdä hienoista... No saapi nähä mitä tulee :P Kiva ohje

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Herkkupeppu! ♥ Semperin karkeista jauhoista tulee hiukan valjuja ja makukin on erilainen. Viljatuotteen jauhotkin ovat aika karkeita mutta ne ovat vähän kuin hiivaleipäjauhoja joten niillä saa sen alkuperäisen maun esiin. :)

      Poista
  3. Juu ens kerral oikeet jauhot :P Jäi ihan kalpeeks vaiks keitin pitkään öljys... johtunee jauhoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se että ne ovat olleet kalpeita johtuu juuri tuosta jauhojen vaihdosta. :)

      Poista
  4. Taikina nousemassa, hiukkasen Helka mietityttää tuo kuinka paljon jauhoja jotta ei oo liikaa/liian vähän. Ei oo vielä tullut sitä sormituntumaa gluteenittomiin hiivaleivonnaisiin. Iltapäivällä ajattelin kokeilla torttuja. Kiitos miljoonasti että jaat näitä reseptejä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Katinka! ♥ Mutta ne lihapiirakathan olivat onnistuneet yli odotusten! ;) Tortut ne ovat vaan aina yhtä hyviä njam! :)

      Poista
  5. Kuinka monta lihapiirakkaa tuosta ohjeesta tulee? :)

    Ja tuosta kohottamisesta piti kysyä, kun olen joskus kuullut että gluteenittomia kohotettaisiin vain kerran, että onko eroa jos taikinan leipoo piirakoiksi heti ja kohottaa vasta valmiina ennen paistoa?

    Kiitos kaikista ihanista ohjeista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Siru ja kiitti kommentistasi! ♥ Nyt en tarkkaa määrää muista kun edellisestä kerrasta on niin pitkä aika ja kuvatkin hävis edellisestä blogistani. Oliskohan joku 10 kpl mitä tuosta yhdestä annoksesta tulee... Tää on ihan tuon taikinan perustella laskettu arvio. :)

      Voit toki kohottaa vain pelkkinä valmiina piirakoina kaksinkertaiseksi eli yksikin kohotus riittää. :) Itse olen kohottanut sekä että ja hyviä ovat tulleet. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...