keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Naan-leivät

 Ohje on aluperin Hellapoliisin sivuilta otettu ja sittemmin keliakia ryhmästä. :) 

8 kpl

2 dl vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
½ dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
6 dl fin mixin hienoa jauhoseosta (vehnäjauhoja)
 

Voiteluun sulatettua voita. 
Pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin.
Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jogurtti ja kevyesti vatkattu muna.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.
Taputtele pellille jauhotetuin käsin ohuiksi soikeiksi leiviksi.
Anna kohota liinan alla, voitele sulatetulla voilla ja ripottele siemenet pinnalle.
Paista leivät 275-300 asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 minuuttia.


Kokeilimpa tehdä seuraavan kerran taikinasta pelkkiä sämpylöitä ja olin yllättänyt miten hyviä niistä tuli! :) 
Naapurin keliaakikko rouvallekkin vein maistiaiseksi sämpylöitä ja hänkin tykästyi niihin kovin.

Tässä kuva sämpylöistä! :) 

 

14 kommenttia:

  1. Sulla on hyviä ohjeita! Kiitokset! T. Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla Heidi ja kiitos käynnistäsi! <3

      Poista
  2. Moikka moi! Facesta eksyin tänne ja gluteiinittomuuden vuoksi jäinkin vähän pidemmäksi aikaa tutkimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Korianteri! :) Kiva kuulla että eksyit blogiini ja mukavaa jos löysit jotain kokeilemisen arvoista... :)

      Poista
  3. Tervehdys !!! Facebookin kautta minäkin tulin tänne ja viivyinkin sitten pitempään ja laitoin sivun omiin suosikkeihin.Minulla on mies ja poika 12v. keliaakikoita ja minä vastuussa ruokapuolesta.Katoin siun pitsat,erittäin herkullisen näkösiä,nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana käynnistäsi! ♥ Yritän parhaani mukaan kirjoittaa helppoja, mutta maukkaita reseptejä ja jaan mielelläni vinkkejä. :) Gluteeniton leivonta ei ole niin helppoa jos ei ole ennen leipomista harrastanut... Itse koko ikäni leiponeena haluan jakaa hyvät ohjeet ja laittaaa ne kiertoon... :) Toivottavasti blogistani on paljon hyötyä perheesi keliaakioille. ♥

      Poista
  4. Hei,

    tämä naan-leipien resepti on tosi hyvä! Ainoa asia, jonka tein erilailla oli kohottaminen, kohotin vain kerran leipien ollessa jo valmiina. Toisella kerralla minulta oli fin mix loppu ja oikein hyvää tuli grov mixilläkin. :)

    Ensimmäiset tekemäni gluteenittomat sämpylät, joita miehenikin suostui syömään ja jopa kehui tosi hyviksi :)!

    Terv.Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistäsi Jenni! ♥

      Tämä on odella sellainen resepti että tekis mieli joka päivä leipoa näitä. ;)

      Noinkin voi toki tehdä että kohottaa van yhden kerran jos ei ole aikaa kohottaa sitä ensin taikinana ja jauhoja voi vaihdella mielensä mukaan kuten olet tehnytkin! :) ♥ Kiva kuulla että miehesikin on tykännyt sämpylöistä! ♥

      Poista
  5. Mä olen vasta alkanut itseleipoa gluteiinittomia, kiitos innostavista ohjeista, jotka onnistuu aloittelijaltakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Johanna! ♥ Ohjeet olen yrittänyt kirjoittaa tarkasti vinkkien kera että jokaisella olisi mahdollisimman helppo leipoa. :)

      Poista
  6. On tää gluteeniton leipominen vaan vaikeeta! Taikina jäi tosi tahmeaksi, mutta ei kai noita jauhojakaan voi loputtomasti lisätä, että ei tule kovia naanleipiä. Katsotaan tunnin päästä minkälaisia pyöryläisiä saa paistoon. Ei auta kuin vaan kokeilla ja kokeilla. Pullia oli tarkoitus myös tehdä, mutta ehkä kokeilen ne jonain toisena päivänä. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitti kommentista! ♥ Kyllä se mullekin ihan ekoina kertoina oli haastellista, mut ei vaikeaa. :) Taikinan tahmeus riippuu siitä mittä jauhoja käyttää ja onko jauhoissa vehnäntärkkelystä. Itse en käytä vehnäntärkkelystä sisältäviä jauhoja kuin tosi harvoin ja joissakin leivissä tai sämpylöissä, sillä taikinasta tulee vähän kuin tapetti liisteriä jota on vaikea käsitellä ja leipoa. :)

    Juuri sen takia kirjoitan ohjeisiin mitä jauhoja olen käyttänyt että se helpottaisi vasta alkajankin leipomista. :) Kyllä se siitä lähtee kun et luovuta vaan sitkeesti leivot ja noudatat annettuja ohjeita niin lopputulos on herkullinen leivonnainen! ♥ Pullat kannattaakin tehdä ajan kanssa ja eri päivinä että saa sen tuntuman ensin millaista on leipoa gluteenittomasta taikinasta. :)

    VastaaPoista
  8. Minkä kokoisesta taikinasta olet saanut tuollaisen määrän noin isoja sämpylöitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Olen näköjään tehnyt kaksinkertaisena tuon taikinan ja siitä leiponut isohkoja sämpylöitä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...