Sivut

torstai 31. lokakuuta 2013

Kauraiset perunakukkoset (pyöröt)

 Tein perunapyöröt Finaxin kauraleipäjauhoseoksesta.

Paketti on tämän näköinen.
 Tein kauraleipätaikinan tällä ohjeella eli yhden annoksen 
kauraleipätaikinaa
Taikinasta tulee noin 13-14 kpl kukkosia eli pyöröjä.


Laita kulhon pohjalle noin 1 dl jauhoja ja nostele ruokalusikalla taikinasta kökköjä siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille suoraan pyöreitä kakkaroita.
Taputtele kakkarat noin ½ cm paksuiseksi.
 
Laita reilu 1 rkl perunamuussia päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.
Kuumenna uuni 275 asteiseksi.
 Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset kullan ruskeiksi noin 10 - 15 minuuttia uunista riippuen.

Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja hieman suolaa ellet käytä voimakas suolaista voita. 
Tällä jauhoseoksella tulee tosi maukkaita peruna/riisikukkosia eli pyöröjä!  

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Gluteeniton Jogurttikakku





Ohje


5 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
200 g voi tai margariinisulaa
3 dl jogurttia esim. kalinkan vadelma-mustikka jogurttia
3 munaa


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen jäähtynyt voisula, jogurtti ja viimeiseksi munat.
Paista 175 asteisessa uunin lämmössä noin 1 tunti.


Postaan nyt kaikille lukijoille tästä ihanasta kakusta kuvia.
Kakku on todella kuohkeaa ja hyvää ja eri jogurteilla saat uusia makuja kakkuusi! 😋

Yläkuvassa näette hyvin voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan. 
Jogurttikakku menossa uuniin. 
Kypsä jogurttikakku.