tiistai 26. marraskuuta 2013

Kaurasämpylät

Ohje:

7 ½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (+40 asteista)
1 ½ pussia kuivahiiva
3 tl suolaa
(3 rkl siirappia)
3 rkl juoksevaa rypsiöljy valmistetta
13 dl provenan oat bread mix kauraleipäseosta


Mittaa kulhoon +42-asteinen vesi (reilusti kädenlämpöinen).
Lisää joukkoon suola, siirappi, rasva ja jauhoseos, johon kuivahiiva on sekoitettu.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella; ensin hitaalla nopeudella noin puoli minuuttia, sen jälkeen täydellä teholla noin minuutti tai alusta taikina käsin.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
Ota taikinasta ruokalusikalla taikinakökköjä kulhoon jossa on loput kauraleipäseoksesta.
Pyöräytä kököt seoksessa.
Pyörittele palat jauhotetuin käsin pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi.
Kohota sämpylöitä pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä 20 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle esim. auringonkukan siemeniä tai kaurahiutaleita.
Paista 225-250 asteessa 12-15 minuuttia.
Vinkki: 
Taikinasta voi tehdä myös vuokaleivän, pyöreän leivän, pitkulaisen leivän tai reikäleivän.
Itse leivoin ensin reikäleivän ja lopusta taikinasta ystäväni teki sämpylöitä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...