lauantai 4. tammikuuta 2014

Karjalanpiirakat

20-30 kpl

Kuoritaikina

2 dl vettä
1 tl suolaa
200 g ruisjauhoja
100 g vehnäjauhoja

Taikina vaivataan ja se saa olla kiinteää, mutta ei liian kovaa.
Taikinasta leivotan tanko, joka jaetaan yhtä suuriin palasiin.
Nämä pyöritellään palloiksi, jotka litistetään ja pannaan pinoon tai kasoiksi jauhotetulle työpöydälle.
Kakkarat kaaviloidaan piirakka pulikalla ohuiksi pyöreiksi piirakan kuoriksi, jotka pannaan päällekkäin, jauhoja väliin ripoteltuna, tai yhdistellään ne heti.

 Kuvissa olevat piirakat ovat gluteenittomia, mut sama periaate toimii myös tavallisia piirakoita tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...