lauantai 15. helmikuuta 2014

Gluteenittomat Pikapullat



16-20 kpl

Näiden pullien ohje on haettu mun vanhasta blogista ja kuvaa ei ikävä kyllä ole kun se hävisi bitti avaruuteen, mutta pullat ovat hyviä ja helppotekoisia. :)




100 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
4 dl fin mixin hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 dl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan kananmuna.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina muffinssivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min. 








13 kommenttia:

  1. Moi! Varsinainen herkkusuiden unelma tämä blogisi! No pannupulla saattaisi onnistua minultakin ..... Terv. Lissu
    PS.kommenttini myös pikkupannareiden perässä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! ♥ Niin ne muutkin lukijat väittää, mut tunnethan sä minut suurena herkkusuuna, joten mitäs muuta multa voi odottaa kuin herkkuja. :) Ai pannupulla hmm hmm... Siellä sun blogissasi oli voisokeripullia joiden perään kuolasin ja sinä uskallat mulle väittää edelleen ettet osa leipoa. ;) Onneksi minä en usko tuota väitettä! ;) ♥

      Poista
    2. Olen minäkin jotain saanut elämässäni aikaan kun ideoin ja suunnittelin gluteenittooman Vaniljapullan Moilasen leipomolle ja nyt se on ollut jo kauan aikaa markkinoilla. :) http://vesiperhonen.blogspot.fi/2013/02/moilas-leipomo-uudet-tiedotteet-ja.html Täältä löydät lisä tietoa. :)

      Poista
  2. Siis todella hyviä pullia tuli :) Kiitos Helka tästä mahtavasta blogista, josta löytyy herkullisia ohjeita joka lähtöön. Seuraavaksi teenkin tuon kääretortun :)

    Terveisin, Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Marjo! ♥ Mukava kulla että pullat ovat onnistuneet ja tykkäät blogistani! ♥ Kääretorttu nyt vaan on se klassikko ja aina yhtä hyvää kun täytteitä vaihtelee. :) Bloggaaminen ja uusien reseptien ideoiminen on vaan niin hauskaa ja tästä saa hyvän mielen sydämeen kun voi olla lukijoille avuksi. ♥

      Poista
  3. Moi! Olipas kiva löytö tuo puijauspullien ohje. Olihan se aikanaan mullakin mutta jonnekin on tullut pistettyä......No jokatapauksessa tuossa ne pullaset nyt kohoilee - saadaan illalla saunakahvin seuraksi. Ja jauhopussien pohjat ja kaurahiutaleet leivoin jo sämpylöiksi! Taisin saada tartunnan....Terv. Lissu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissu sultahan mä sain silloin joskus Puijauspullien ohjeen! ♥ Mä tunnen sen ihanan tuoksun joka leijailee mun nenään asti puijauspullista ja sämpylöistä! ;) Se on hyvä juttu jos sinuun on leipomis kärpänen puraissut. :) Kiva kun piipahdit taas! ♥

      Poista
  4. Me kokeiltiin näitä jo viikko sitten. ;) Tai meidän neiti 9-v toimi pääkokkina ja äiti avustajana. :D Me laitettiin pullien päälle margariini-sokeri-vanilliinisokeri seos. Tuli muuten tosi hyviä. Annettiin myös mummon maistaa (hän myös on ollut nyt hetken aikaa gluteenittomalla) ja myös hän tykkäs. Samoin kovasti kehuja sai sun sämpylät. Ja ne todella herkullisia onkin. Tehtiin myös hampurilaisia niistä. Saanko mä laittaa omaan blogiini sun sämpylöiden ohjeen? Juustosämpylöiden siis, jos mä laitan tänne sun blogiin linkin siitä.
    Oikein mukavaa viikonloppua!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kuulla että pullat ovat myös mummille maistuneet. ♥ Parasta kaikista ovat ne pikkukokit/leipurit! ♥ Tuo täyte pullien päällä kuullostaa oikein herkulliselta ja kiva kuulla että sämpylätkin ovat onnistuneet ja maistuneet hyvälle. :) Niistä saakin hyviä hampurilaisia ym. :) Tottahan toki saat kirjoittaaa reseptini blogiisi! ♥ Hyvää kannattaa aina jakaa! ;) Niin minäkin tänään tein kun sain luvan yhdeltä kokkipojalta jakaa marjapiirakan ohjeen. :) Maukasta viikonloppua koko perheelle! ♥

      Poista
    2. Kyllä olivat tosi hyviä!! <3 Meidän neiti on niin tosi innokas leipomaan ja ruokaa tekemään. Ja ollaan kyllä annettukin tehdä, siinähän se taito karttuu ja kun intoa riittää, niin sekaan vaan. ;)
      Kiitos paljon!! Mä pistän jossain kohtaa blogiini sämpyläohjeen, kun joskus joku kysyy, että saisko reseptiä, niin on sitten tosi kiva laittaa. Ja parhaat reseptit on sellaisia, mitä joku on itse kokeillut. Kerran kokeiltiin joku ihan vaan netistä poimittu resepti ja se ei kyllä onnistunut ollenkaan... Näillä sun resepteillä ollaan onnistuttu joka kerta, en mä muualta enään haekaan reseptejä. Joten lämmin kiitos näistä!! <3 Pullataikinaa tekis vielä mieli testata ja jossain kohtaa niitä ihan varmasti testataankin. Kunhan tässä selvitään.
      Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!! <3

      Poista
    3. Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi! ♥ Tuo on ihana juttu kun annat neidin leipoa ja kokkailla! ♥ Niin minunkin äiti antoi aina tehdä ja sen takia minusta on edelleen niin hauskaa leipoa ja kehitellä uusia ohjeita. :) Mukava kuulla että resepteilläni olet onnistunut. :) Toki en sellaista reseptiä tänne edes kirjoittaisi jolla ei takuu varmasti jokainen onnistuisi! :) No täällä se pullataikinan ohje odottaa tekijäänsä, eli sitten paremmalla ajalla ja muista kaikkia vinkkejä noudattaa niin takuuvarmasti onnistut! ♥ Viikonloppu onkin mennyt leipoessa marjapiirakoita ja bloggailessa. :)

      Poista
  5. Hei! Vasta löysin blogisi. Ihania ohjeita. Pitääkin kokeilla tätä pullaa, kun moni jo kehunut ja Keltaisen talon joudunodotuksen mainitseman kuorrutuksen voisi myös laittaa. Nams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Mukavaa kuulla että olet löytänyt tiesi blogiini ja kannattaa laittaa joku kuorrutus pullien päälle niin saat enempi makua niihin. :) Itse ajattelin laittaa seuraavalla kerralla joko Toscakuorrutteen tai upotan pullan sisään esim. marjoja. :) Luovuus peliin niin pullista saa vaikka miten hyviä! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...