perjantai 12. kesäkuuta 2015

Gluteeniton Porkkanakakku





Gluteeniton maailma/Oriolashop lähetti tuotetestiä varten 400 g paketin Bauck Hof Mix for Cake & Muffins leivontaseosta. 
Pakkauksessa on kaksi 200g pussia joista toisesta tein Porkkanakakkua. 
Glu. fi sivuilta bongasin tiedon että tätä leivontaseosta saa ainakin Itiksen Prismasta hintaan 4,45 €.
Leivontaseosta kannattaa käydä katsomassa Prismoista ja pyytä josko muutkin kauppaketjujen kauppiaat otatisivat sitä tuotevalikoimiinsa.
Leivontaseoksesta saa mielikuvitusta käyttäen lähes mitä vaan ja todella helposti!
Tykkäsin myös siitä että leivontaseos oli pakattu kahteen 200 g pusseihin. 
Molemmat pussit voi joko käyttää kerralla tai erikseen.
Paketti on tämän näköinen.






Gluteeniton Maailma sivut löytyvät täältä gluteeniton-maailma

Ohje
 200 g leivontaseosta (1 pussi)
90 g pehmeää voita
2 kananamunaa
2 dl porkkanaraastetta
1 tl kanelia
2 tl kuumaa vettä


Sekoita leivontaseos, pehmeä voi, kaneli, porkkanaraaste ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi.
Lisää taikinaan lopuksi kuuma vesi.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 190 asteisessa uunin lämmössä noin. 25-30 minuuttia. 
Irtopohjavuokani on 25 cm halkaisijaltaan johon tein porkkanakakun ja siitä tuli ohut 2,5 cm pohja.
Pienempään vuokaan siitä olisi tullut 5 cm korkea pohja, tai jos olisin käyttänyt molemmat pussit olisi kakusta tullut noin. 10 cm korkea pohja. 
Itse tykkään että pohja on matala ja päällä on maukasta täytettä paljon.

Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele kakku esim. hasselpähkinärouheella, mantelirouheella, porkkanalastuilla tai tee sokerimassasta pikku porkkanoita kakun päälle.
Itse pursotin reunat kuorrutuksella ja koristeeksi laitoin porkkanalastuja ja gluteenittomia kultahelmiä.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...