tiistai 9. kesäkuuta 2015

Gluteenittomat Täysjyväleipäset



Taikinasta tulee noin 17 kpl täysjyväleipäsiä tai sämpylöitä.

Sain idean kokeilla Vuohelanherkun Farina Täysjyväleipäjauhoseoksesta ja Semperin Grov Mixistä leipäsiä ja lopputulos oli erittäin maukas.

Vuohelanherkun sivut löytyvät täältä vuohelanherkku

Vuohelanherkulla on raikkaan väriset ja selkeät weppisivut joita kannattaa käydä katsomassa. 
Sieltä löytyvät kaikki myytävät tuotteet, reseptit ym. tietoa.




Ohje

 50 g tuoretta hiivaa
7 dl vettä
annosta Farinan täysjyväleipäjauhoseosta (700 g)
4 rkl pellavansienenrouhetta
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl juoksevaa margariinia 
2 1/2 dl semperin grov mixiä eli karkeaa jauhoseosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää leipäjauhoseos, pellavansiemenrouhe, siirappi ja juokseva margariini.
Sekoita hyvin ja anna seoksen turvota 10 min.
Lisää lopuksi semperin grov mixi ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 2 - 3 min.
Ota taikinasta ruokalusikalla isoja taikinapaloja ja pyörittele ne jauhotetuissa kämmenissä pyöreiksi leipäsiksi.
Jos taikina tuntuu liian pehmeältä laita leivontakulhoon semperin grov mixiä ja pyöräytä taikina pala siinä ennen kuin pyörittelet sitä kämmenissä.
Kohota leipäset kuuman vesihöyryn päällä ta huoneen lämmössä leivinliinan alla noin 20 min.
Pistele pinnat haarukalla ja paista 250 °C:ssa noin 15-20 min.

Rakenne ja maku on näissä leipäsissä hyvä.
Jos et jaksa pyöritellä leipäsiä tai sämpylöitä voit paistaa kaksi vuokaleipää tai leipoa pyöreita leipiä suoraan pellille. 






















2 kommenttia:

  1. Nää on sen verran hyvän näköset et menee kokeiluun NYT! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekkin mausta miten hyviä tulivat. :) Käyppä sitten kertomassa kuinka kävi. ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...