keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vuohelan Herkku
 Vuohelan Herkun logo.

Vuohelan Herkun Farinan pulla-ja munkkijauhoseoksesta leivotut erittäin maukkaat munkit.

 Tämä blogi postaus on odottanut sopivaa hetkeä ja nyt sen aika on koittanut! 
  
Vuohelan herkun tarina.  

Nainen tämän tarinan takana on Pirkko Hämäläinen. 

 
Tarinamme 

Pirkko Hämäläisen keliakiadiagnoosista se alkoi. Ja kun keliaakikko perustaa leipomon, hän jos kuka tietää, mitä gluteenittomaan leipään tarvitaan: makua. Siksi leivomme vain parhaista raaka-aineista, aitoa käsityötä vaalien. Sillä niin kuin Pirkko sanoo: ”Kun tehdään, tehdään vain parasta.” Tänään Vuohelan Herkku onkin menestys. Maista, niin tiedät miksi!
MINKÄ LAPSENA OPPII…
Karjalaisjuurinen äitini neuvoi minulle maistuvien karjalanpiirakoiden leipomisen taidon. Aikuisena siitä poiki maatalouden sivuelinkeino Vuohela-nimisellä tilallamme Joutsassa. Vuosi oli 1989. Piirakat, pullat ja leivät tekivät kauppansa toreilla ja paikallisessa ruokakaupassa.

2001 voitin karjalanpiirakan leivonnan Suomen mestaruuden. Pian minulla todettiin keliakia, ja siitä alkoi gluteeniton leivonta.

MAATILASTA LEIPOMOKSI

2003 avasin Joutsassa uuden leipomon, Vuohelan Herkkupuodin, ja Keliakialiitto valitsi Tattarilimppuni vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi. Olin valmistanut leipomukset yhdessä äitini kanssa, kunnes 2004 palkkasin ensimmäisen työntekijän. 2005 keskityimme pelkästään gluteenittomiin tuotteisiin.
Isompiin tiloihin Hartolaan muutimme 2007. Uudessa leipomossa oli omat erilliset puolensa kauratuotteille sekä tattari- ja riisituotteille. Konditoriaherkuille saatiin omat valmistustilat. Työntekijöitä oli jo parikymmentä.

2009 Farina-tuotteiden valmistus ja myynti siirtyi meille, ja saimme tuotteemme valtakunnalliseen jakeluun S-ryhmään.

VUODEN GLUTEENITON YRITYS

2010 lapseni tulivat mukaan äänettöminä yhtiömiehinä. Samana vuonna Keliakialiitto valitsi Vuohelan vuoden gluteenittomaksi yritykseksi. Palkinto valoi uskoa siihen, että kovalla työllä ja sinnikkäällä yrittämisellä voi saavuttaa positiivisia tuloksia.

Kiitosta tuli muualtakin: Aleksi tattarivuokaleipä voitti Kuningaskuluttaja-ohjelman makutestin ja minut valittiin Lahden seudun vuoden yrittäjänaiseksi. Yritys sai tunnustusta Päijät-Hämeen alueen koulutusmyönteisenä työnantajana.

AINA UUTTA UUNISSA

Helmikuun 2011 alussa muutimme yrityksen osakeyhtiöksi, nimeltään Vuohelan Herkku Oy. Samoihin aikoihin lanseeratut pakastetuotteet saivat hyvän vastaanoton K-kaupoissa.

Vuosien varrella olemme kehittäneet aktiivisesti sekä yritystä että tuotteita. Useimmat tuotteemme olen kehittänyt itse. Pääpaino on aina maussa: jos ei itselle maistu, ei laiteta myyntiin.

EIKÄ SE SIIHEN PYSÄHTYNYT…

Vuonna 2013 aloitin taas uutta, kun kahvila-ravintola La Kar de Mumma avasi upealla paikalla Tainionvirran rannalla, nelostien kainalossa. Käännä siis auton nokka kohti Hartolaa ja tule nauttimaan hyvää gluteenitonta ruokaa sekä leivonnaisia. Nappaa kotiin viemisiksi leipomon gluteenittomia lämpimäisiä, sillä pullan- ja leiväntuoksussa on mukava ajella.

Pirkko Hämäläinen
yrittäjä, toimitusjohtaja


Vuohelan Herkun tuotteita alla olevassa kuvassa. ♥


Sain Vuohelan Herkulta juhannus viikolla erittäin mieluisan paketin joka sisälsi Vuohelan Herkun tuoreleivonnaisia, pikkuleipiä, psylliumia ja ksantaania.

 Ylimässä kuvassa on Laitniemen jälkiuunileipää, kaura-porkkanasämpylöitä, kaurapinjansiemenleipää, kuituskaa, riihiluodonleipää, jyväjemmarin patonkeja, mustikka-rahkapullaa, mango-rahkapullaa, suklaakakkua, mansikkakääretorttu, ässiä, suklaacookies, hasselunelmia, psylliumia ja ksantaania.

Mä olin iloisesti yllättynyt miten kotitekoisen makuisia kaikki leivonnaiset ja pikkuleivät olivat! ♥

Vuohelan Herkussa tehdään sydämellä tuotteita meille keliaakikoille ja kaikille niillekkin jotka eivät syystä tai toisesta voi noudattaa kuin gluteenitonta ruuokavaliota. 

Ässiä söin sitten pussillisen kerralla kun ne olivat niin maukkaita! ;)

Vuohelan Herkun sivut löytyvät täältä. Vuohelan Herkku ja blogini oikeassa laidassa on Vuohelen Herkun logo jota klikkaamalla pääset suoraan Vuohelan Herkun sivuille.

Vuohelan Herkulla on myös verkkokauppa eli voit tilata tuotteita suoraan heidän verkkokaupastaan.


Myöhemmin sain vielä Vuohelan Herkulta uusia Farina tuotteita kokeiltavaksi varten! ♥ 

Vuosi sitten syyskuussa Helsingissä Free From messuilla sain maistaa todella maukkaita Vuohelan Herkun leivonnaisia ja saimpa kotiin viemisiksi kassillisen aivan ihania leipiä ja suklaakakkujauhoseosta.

Sain jo vuosi sitten ensimmäisen kerran kotiini kokeiltavaksi  täysjyväleipäjauhoseosta, lettujauhoseosta, piirakkapohjaseosta, suklaakakkujauhoseosta, karkeaa riisijauhoa, täysjyväriisijauhoa, psylliumia ja ksantaania. Niitä olen hyvällä menestyksellä kokeillut ja blogistani löytyykin lettujen, vohveleiden, leipien, makeiden piirakoiden ja erilaisten puurojen ohjeita joita olen tehnyt noilla valmiilla jauhoseoksilla ja riisijauhoilla. 

Laitan tähän muutamia kuvia mitä olen leiponut tai tehnyt Vuohelan Herkun erittäin kätevistä valmis jauhoseoksista! ♥Vuohelan Herkulta markkinoille tuli tänä kesänä pulla- ja munkkijauhoseos, blinijauhoseos ja pizza ja-piirakkajauhoseos.
 

Olen leiponut jo monet suussa sulavat pullat ja munkit valmiista jauhoseoksesta ja suosittelen sitä ihan jokaiselle! ♥

Maku ja rakenne näissä leivonnaisisssa kohtaavat toisensa eli ne ovat täydellisiä!

Pulla- ja munkkijauhoseosta löytyy ainakin Prismoista ja Joensuun Prismassa sillä oli hintaa 4,99 euroa/pkt

Pizzaa olen jo kahdesti leiponut valmiista jauhoseoksesta ja toisen kerran tein pikku pizzoja joista tuli eritäin maukkaita! ♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...