torstai 14. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat Vesirinkelit



Testasin Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta Vesirinkeleihin.
Vesirinkeleistä tuli rapea kuorisia ja todella pehmeitä sisältä.

Ohjeellani tulee 6 kpl vesirinkeleitä

Ohje
2,5 dl kädenlämpöistä vettä (+37 asteista)
25 g tuoretta hiivaa
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl voisulaa
3 ½-4 dl  vaalea gluteeniton jauhoseos
 Keittämiseen

1 l vettä
1 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon psylliumi ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita taikinaan suola, sokeri ja voisula.
Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen ensin vispilällä ja lopuksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla vaivaa taikinaa noin 2 min.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo siitä pötkö.
Jaa se kuuteen saman kokoiseen palaan.
Pyörittele paloista jauhotetuissa kämmenissä pyöreitä/sileitä pullia ja tee sormilla reikä keskelle.
Levitä  reikää suuremmaksi ettei se kasva kohotessa/keitettäessä umpeen ja kohota huoneenlämmössä tai kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla n. 20 min.
Kun rinkelit ovat kohonneet kaksinkertaiseksi kiehauta suolavesi ja nostele reikäkauhalla kohonneita rinkilöitä 3 kpl kerrallaan veteen kiehumaan.
Keitä rinkeleitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10-20 sekunttia.
Nostele keitetyt rinkelit reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja paista rinkelit 250 asteisessa uunissa noin. 10-15 min.



Viljatuotteen vaalea jauhoseosta saa myös tilaamalla 5 kg säkeissä tästä linkistä Viljatuotteen gluteeniton vaalea jauhoseos





















7 kommenttia:

  1. Taidanpa keitellä minäkin :)
    Osaatko sanoa, sopiiko jokin muu jauhoseos/jauho tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentisasti Elisa Lpp! ♥ Osaan sanoa sillä kokeilin kaikilla mahdollisilla jauhoseoksilla ja millään en onnistunut vaan rinkeleistä tuli tosi sitkeitä. :D Tämä vaalea jauhoseos jota saa kaikista pikkukaupoistakin oli paras jauhoseos näihin! ♥

      Poista
  2. Jepjep, taidanpa kokeilla myös. Ja kiitos ihanista gluteenittomista vinkeistä ja sivustostasi, jonka olen myös löytänyt, kun olen huomannut että vehnä ei sovi, niin olen kokeillut erilaisia reseptejä gluuteenittomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Heli! ♥ Monet ovat saaneet apua vaivoihinsa siirtymällä gluteenittomaan ruokavalioon. Vesirinkelit ovat kyllä niin hyviä että suosittelen niitä leipomaan. :)

      Poista
  3. Hei vaan. Etsin vesirinkelin ohjetta koska olen keliaakikko. Olen melkein viisi vuotta haaveillut rinkeleistä. Nyt aion kokeilla ja laitan voita väliin.Rakastan rinkeleitä .😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♡ Samoin rakastan vesirinkelietä yli kaiken! :) Oi voita kun vielä laittaa väliin niin sitten ne vasta on makoisia! 😀

      Poista
  4. Hei minä olen keliaatikko ja juuri tänään kävin joensuussa kyselemässä Sokokselta vesirinkeleitä kun siellä on ollut aina anna-maijan rinkeleitä ei ollut.Kiitos ohjeesta täytyy tehdä itse.Olen Outokummusta tiedustelisin teetkö sinä gluteenitomia tuotteita myyntiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...