lauantai 17. syyskuuta 2016

Gluteeniton hapanjuuri Farinan tummasta leipäjauhoseoksesta



Nyt on markkinoilla erittäin hyvä tuote jota kannattaa ostaa! 
Vuohelan Herkku on onnistunut jauhoseoksessaan täydellisesti!

Itse käytän litran vetoista lasipurkkia kun teen hapanjuuria leipää varten. 
Tuossa kuvassa on ensimmäinen aamu kun laitoin juuren tekeytymään.


Vuohelan Herkku Oy toi markkinoille Farinan tuoteperheeseen kuuluvan Tumman Leipäjauhoseoksen josta saa joko hapatettuun juureen tai ilman hapatettua juurta erittäin maukasta leipää!
Mittasin jauhot ensin vaalla ja sitten katsoin kuinka paljon esim. 100 g jauhoseosta on deseissä.
Tämä helpottaa juuren ja leivän tekoa huomattavasti kun ette tarvitse punnita jokaista jauhoerää! 
Eli 100 g on yhtä kuin 2 dl farinan tummaa leipäjauhoseosta!


 Hapanjuuren teko:

1. päivän aamu: 

2 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita lämpöiseen veteen leipäjauhoseos ja peitä purkki tai astia kannella tai kelmulla mutta jätä pieni rako eli älä sulje tiiviisti. 
Laita purkki mahdollisimman lämpöiseen paikkaan muhimaan ja sekoittele sitä silloin tällöin.


2. päivän aamu:


 2 dl kädenlämpöistä vettä

Lisää edelliseen vesi ja leipäjauhoseos ja sekoittele sitä silloin tällöin. 


3. päivän aamu:
 
 2 dl kädenlämpöistä vettä

Lisää edelliseen vesi ja leipäjauhoseos ja sekoittele sitä silloin tällöin. 



Kolmannen päivän iltana juuri on valmis.

Tämän näköistä leipäjuuren tulisi olla kolmantena iltana eli litran purkki täynnä hieman kuplivaa juurta joka tuoksuu happamelle. 


Jos et heti ehdi leipomaan hapanjuuresta leipää niin säilytä purkki jääkaapissa ja ruoki juurta
1 - 2 krt viikossa lisäämällä 0,5 dl jauhoseosta + 0,5 dl vettä.Tarkkaile juuren säilyvyyttä.






 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...