tiistai 20. syyskuuta 2016

Gluteenittomat Reissarit Vuohelan Herkun Farinan tummasta leipäjauhoseoksesta





Nämä Reissarit kuten minä näitä nimitän ovat niin hyviä ettette usko ennen kuin leivotte näitä! 
Maistuvatkin ihan oikealle ruisleivälle eli Reissumiehille vaikka ovatkin gluteenittomia! ♥ 
Kiitos Vuohelan Herkku Oy:n hyvän jauhoseoksen! ♥
Reissarit. ♥

Tämän näköisessä paketissa on Vuohelan Herkku Oy:n Tumma leipäjauhoseos.

 Valmis leipätaikinan juuri eli litran purkki täynnä hyvää juuritaikinaa.
Muistatteko lapsena kuinka hyvälle äidin paistama ruisleipä tai kaupasta ostettu lämmin ruisleipä tuoksui ja maistui?
Tätä leipätaikinaa tehdessä ja leipien ollessa uunissa se tuoksu oli aivan mahtavan huumaavaa! ♥
Nyt keliaakikkona ollessa olen todella kiitollinen että Vuohelan Herkku Oy on kehitellyt näin hyvän tumman jauhoseoksen josta saa niin hyvää leipää joka vastaa (ruisleivän) tuoksun ja mauan!
Suosittelen sydämestäni tätä leipajauhoseosta muidenkin (ruisleivän) ystävien kokeilemaan ja tulette yllättymään kuinka hyvää gluteenitonta leipää tästä saattekaan! ♥

Ohje:

4dl leipäjuurta
5 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
400 g = 5 dl farina tummaa leipäjauhoseosta
 
Lisää hapanjuureen kädenlämpöinen vesi, leipäjauhoseos ja sekoita ne hyvin.
Peitä leivinliinalla ja anna sen tekeytyä yön yli.

Seuraavana päivänä:

1/2 dl lämpöistä vettä
(25 g tuoretta hiivaa)
2 tl suolaa
1 1/2 dl farina tummaa leipäjauhoseosta



Hiiva on sen takia suluissa sillä sen voitte jättää poiskin kun on hapanleivästä kysymys.
Itse laiton hiivaa että saan Reissarit nopeammin kohoamaan ja niistä tulee hyvin kuohkeita.  

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita se hyvin leipätaikinan sekaan suolan kanssa.
Lisää loput jauhot ja sekoita ne hyvin taikinaan. (taikinaa ei tarvitse vaivata)
Taikina saa olla pehmoista.
Ota kahdella ruokalusikalla taikinakasoja leivinpaperoidulle pellille.
Käytä ruokalusikan alapuoli jauhoseoksessa ja taputtele sillä taikinakasat pyöreiksi reissareiksi.
Laita leivinliina reissareiden päälle ja kohota lämpimässä paikassa noin. 1 h.
Pistele haarukalla pinnat ja paista 225 °C:ssa 20-25 min.

Vinkki!

Kun reissarit ovat hiukan jäähtyneet voit ne halutessasi halkaista sahateräisellä veitsellä kahtia ja pakastaa.
Tosin nämä säilyvät pehmoisena ja tuoreina useita päiviä huoneen lämmössäkin.
Pakastetut reissarit voit sulattaa/paahtaa suoraan leivänpaahtimessa, sulattaa huoneenlämmössä tai mikrossa.









 Valmis taikina on näin pehmoista.

 Ruokalusikalla pellille kasoja ja sitten vaan joko ruokalusikan jauhotetulla pohjalla tai jauhotetuin käsin taputtelet ne pyöreiksi leiviksi.





















4 kommenttia:

  1. Heti kun pääsen tolpilleni, niin näitä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Maaritti13! ♡ Suosittelen lämpöisesti leipomaan näitä! :)

      Poista
  2. Leivoin näitä ja tuli uskomattoman "rukiisia!" Todella herkullista! Taikinajuuren tein ensimmäisen kerran elämässäni. Kuinka sitä kannattaa ruokkia,jos haluaa samalla ohjeella tehdä uudelleen? Oletko itse noudattanut ruokkimisessa Vuohelan pakkauksessa olevaa ohjetta? Lähinnä se askarruttaa,lisätäänkö aina sama määrä jauhoa ja vettä riippumatta siitä,paljonko juurta on jäljellä? Entä kauanko juuri säilyy tiiviissä lasipurkissa jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ♡ Niistä tulee todella herkullisia ja minulle tulee vanhat hyvät ajat mieleen kun sai vielä syödä ruisleipää. Säilytä leipäjuuri purkissa jääkaapissa ja ruoki juurta 1-2 krt viikossa lisäämällä 0,5 dl jauhoseosta + 0,5 dl vettä. Tarkkaile juuren säilyvyyttä. Juuren voit myös kuivattaa tarjottimella tai pakastaa ellet käytä sitä reilun viikon sisällä uudestaan. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...