sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Gluteenittomat Tuuttipullat




Yläkuvassa täytettyjä Tuuttipullia.
Täytteeksi laitoin itse tehtyä mansikkahilloa jonka päälle pursotin kermavaahtoa.
Tuuttipullaan mahtuu paljon täytettä ja se on helpompi syödä kuin tavallinen Laskiaispulla. 




Tässä kuvassa näette Viljatuotteen gluteenittoman Pullajauhoseoksen 5 kg pussissa.
Saatavana on myös pienempiä pakkauskokoja eli 500 g. pakkaus joita kaupat myyvät. 
Mitä sitten gluteeniton Pullajauhoseos sisältää.
 Uuden tattarittoman jauhoseoksemme ainesosina ovat riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, maissijauho, perunajauho ja psyllium. 
Soveltuu nimensä mukaisesti erinomaisesti pullan ja munkkien leivontaan. 
Siitä saa myös maistuvat suolaiset leivonnaiset. 
Säilöntä-ja lisäaineeton. 
 Valmistettu Suomessa. 




Pullajauhoseos on hieman kellertävää ja karkeata eli se turpoa taikinoissa hyvin.
 Jos laitat nestettä esim. ½ litraa siihen riittää 8 dl Pullajauhoseosta. 
Tuosta Pullajauhoseoksesta tulee todella kuohkeat ja maukkaat pullat.
Taikina on helppo käsitellä etkä tarvitse jauhoja leivinalustalla käyttää.
Tällä ohjeella tulee 10-12 kpl pyöreitä pullia koosta riippuen.
Tällä kertaa tein Tuuttipullia 3 kpl ja loput perinteisiä laskiaispullia.


Ohje:

2,5 dl maitoa
1 tl psyllium
25 g tuoretta hiivaa
1 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
4 dl virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta
75 g voita sulatettuna


Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota
5 min.
Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää puolet jauhoista eli 2 dl pikkuhiljaa käsin vatkaten ja lisää voisula joukkoon.

  Lisää loput jauhoista taikinaan ja alusta taikina joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2-3 minuuttia.
Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi.
Pyörittele palat joko leivinalustalla tai kämmenissä pyöreiksi pulliksi.
Voit tehdä myös tuttipullia joiden teko ohje on tuolla alempana.
Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi tai kuuman vesihöryn päällä kuten minä tein.
Voitele kohonneet pullat vatkatulla kananmunalla jossa on vähän vettä seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.
Ripottele päälle
halutessasi mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225°C  uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.



Vinkki kohotukseen:

Laske niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee altaseen ja laita pullapelti sen kuuman vesihöyryn päälle kohomaan niin että pullien päällä on leivinliina. 
Näin pullat eivät repeile ja kohoavat hyvin.


Täytä Tuuttipullat haluamallasi täytteillä.
Pyöreät pullat halkaise keskeltä kahtia ja laita paullan alapuolelle haluamasi täytteet ja pullan yläpuoli päälle.
Koristele tuuttipullat/pyöreät pullat tomusokerilla joka kannattaa sihdata sihdin läpi. 









 Miten sitten tehdään Tuutteja foliosta? 
Alla näet ohjeet niihin.
  
Repäise foliota rullasta noin. 30 cm pitkiä paloja.

Taita se kahtia oikea reuna vasemman reunan päälle.

Käännä foliopala 90 asteen kulmaan eli taitettu puoli itseesi päin.

 Kierritä folion pala tuutin motoon.
  
Käännä halutessasi tuutin reunat sisäänpäin niin että tuutin reunat ovat tasaisen pyöreitä.

 Kuvassa valmiit folio tuutit.

Leivo taikinasta paksuhko tanko ja ota siitä isohkoja paloja.

 Kierritä taikina palasta ohut pitkä tanko ja ala kierrittämään sitä voideltujen folio tuuttien päälle tuutin pohjasta, eli kapeimmasta kohtaa vieri viereen, kunnes on kuusi kieppiä tuutin ympärillä.

Anna tuuttien kohota kaksinkertaiseksi kuuman vesihöyryn päällä leivinliinalla peitettynä.














Virtasalmen Viljatuote



Sain uuden yhteistyö kumppanin Virtasalmen Viljatuotteesta.
Perjantaina postimies toi minulle paketin jossa oli kaikkia Virtasalmen Viljatuotteen uutuuksia hirssijauhojen lisäksi.


Kopioin ja liitin heidän weppi sivuiltaan tietoa tähän.
Gluteenittomat tuotteet meiltä! 

Virtasalmen Viljatuote Oy:llä on 20 vuoden kokemus gluteenittomien myllytuotteiden valmistamisesta. 

Suomalaisella työllä haluamme tuottaa puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista maistuvia tuotteita asiakkaillemme. 
Myös materiaalihankinnoissa suosimme mielellämme suomalaista.

Meillä on erilliset gluteenittomien tuotteiden tuotantotilat ja omassa gluteenittomassa myllyssämme jauhamme tattaria ja riisiä.  

Meiltä löytyy runsas valikoima luonnostaan gluteenittomia tuotteita tattarista, riisistä, maissista(GMO-vapaa), hirssistä, tummasta tefistä ja leivonnan apuaineena käytettävästä psylliumista. 
Nyt olemme saaneet myös gluteenittomat kauratuotteet valikoimiimme. 
Huolellinen omavalvonta ja säännölliset laboratoriotestit tuotteiden puhtaudesta takaavat elintarvikkeidemme turvallisuuden.


 TAMMIKUUN TARJOUS:  2€/kpl



 Meiltä löytyy pakkauskokoja- ja materiaaleja vähittäiskauppojen, tukkuportaiden, leipomoiden ja suurkeittiöiden tarpeisiin. 
Jauhoja on nyt saatavilla vähittäismyyntipakkausten ja säkkitavaran lisäksi myös 5 kg:n pusseissa ja hiutaleita ja psylliumia 3 kg:n pusseissa. 
Tuotteitamme on saatavissa mm. S- ja K-ryhmän kaupoista ja Halpa-Halliketjun myymälöistä ympäri Suomen sekä omasta myyntipisteestämme. 
Tuotteitamme voitte tilata helposti verkkokaupastamme. Olemme nyt myös Facebookissa

Myyntipisteemme aukioloaika on ma-to 8-16, pe 8-15, muina aikoina sopimuksen mukaan. Mahdollisuus myös ryhmävierailuihin.



Gluteenittomat tuotteemme

 

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman luontaisesti gluteenittomia tuotteita. 
Saatavilla on vähittäismyyntipakkausten lisäksi 3 kg:n ja 5 kg:n pusseja. 
Tuotteemme sopivat gluteenittomuutensa ansiosta tavallisen kuluttajan lisäksi myös monille välttämisruokavalioisille kuten keliaakikoille ja useille ruoka-aineallergisille. 
Emme lisää mitään säilöntä-tai lisäaineita tuotteisiimme.
Valtaosa vähittäismyyntipakkauksistamme ja kaikki pussitavara pakataan Virtasalmella tiloissa missä ei käsitellä pähkinää, soijaa tms. 
 Osa vähittäismyyntipakkauksista pakataan alihankintana tiloissa, missä käsitellään ajoittain pähkinää. 
Nämä tuotteet ovat Tattarirouhe, Tattarihiutale, Vanilliinihunajamuro ja Mustikkamysli.
Gluteenittomat kauratuotteemme ovat lähtöisin tilalta, joka ei viljele muuta viljaa kuin kauraa. Kaura on jauhettu omassa erillisessä myllyssä.







lauantai 16. tammikuuta 2016

Gluteeniton Juureen tehty Kauraleipä





Tämän maukkaan Kauraleivän ohjeen olen saanut ystävältäni jota hiukan muokkasin, mutta alkuperäistä ohjetta kunnioittaen. ♥
Tee ensin leipätaikinan juuri jonka ohje löytyy täältä Vaalea leipätaikinan juuri

Ohje

1 ½ dl vaaleaa leipäjuurta
3 dl kädenlämpöistä vettä
20 g tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1 rkl öljyä
1 dl maissijauhoa
1 dl tummaa riisijauhoa
2 dl kaurajauhoa
2 ½ dl
semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
 1 tl ksantaania

Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta leivontaa varten.

 

Lisää leivontakulhoon ensin leipätaikinan juuri, sitten kädenlämpöinen vesi ja murennettu tuore hiiva.
Sekoita taikinan juurta hyvin ja lisää psyllium, suola, siirappi ja öljy.
Anna psylliumin turvota noin. 10 min.
Sekoita jauhot ja ksantaani hyvin sekaisin ja lisää taikinaan ne vähitelllen koko ajan hyvin vatkaten, ja lopuksi vaivaa taikinaa yleiskoneen taikina koukuilla tai sähkövatkaimen taikina koukuilla noin. 15 min.
Laita jauhoja leivonta alustalle ja kaada pehmoinen taikina jauhojen joukkoon.
Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen soikea tai pyöreä leipä.
Nosta leipä leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin 45 min.
Jauhota kohonnut leipä siivilän läpi ja vetäise leivän pintaan pari viiltoa.
Lämmitä uuni 250 asteeseen ja lisää uunivuokaan kiehuvaa vettä noin litran verran.
Laita astia uuninpohjalle ja kohonnut leipä uunin keskivaiheille, luukku kiinni ja tiputa lämpötila 200 asteeseen.
Paista leipää ensin 20 minuuttia ja ota vesiastia pois uunista että leivän pohjakin ehtii paistumaan rapeaksi.
Paista leipää vielä noin 10-15 min.
Leipä on kypsää kun sen pohja kumisee.

Tästä taikinasta voit leipoa myös vuokaleivän, sämpylöitä tai patonkia. 











Leipä on erittäin maukasta ja rapea pintaista.










perjantai 15. tammikuuta 2016

Gluteeniton Vaalea leipäjuuri





Sain hyvältä tutultani erittäin hyviä ohjeita miten tehdä gluteeniton vaalean leivän juuri. 
Olen toki aikaisemminkin kokeillut juuren tekoa vaaleasta jauhoseoksesta, mutta se ei mielestäni onnistunut riittävän hyvin. 
 Kirjoitan nyt gluteeniton leipätaikinan juuren ohjeen josta voi leipoa leipää, sämpylöitä, patonkia ja tehdä vaikka pizzapohjan. 

G-juuren ohje:

Kannattaa ihan ensin ostaa tiivis litran vetoinen lasipurkki jossa on hyvä tehdä ja säilyttää taikina juuri, ellet omista jo kannellista lasipurkkia.




Päivä 1.

1 dl huoneenlämpöistä vettä
1 tl hunajaa
1 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Sekoita huoneenlämpöiseen veteen hunaja ja jauhot.
 Laita purkki mahdollisimman lämpimään paikkaan.
Kansi saa jäädä hieman raolleen eli älä laita sitä kiinni! 
Sekoittele sitä silloin tällöin.

Päivä 2. 

1 dl huoneenlämpöistä vettä
1 dl
semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Lisää vesi ja jauhoseos ja sekoita pienellä vispilällä hyvin jauhot taikinajuureen ettei tule paakkuja. Sekoittele sitä silloin tällöin. 

Päivä 3.

1 dl huoneenlämpöistä vettä
1 dl
semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Lisää vesi ja jauhoseos ja sekoita pienellä vispilällä hyvin jauhot taikinajuureen ettei tule paakkuja.
Ennen veden ja jauhoseoksen lisäämistä pitäisi taikinan pinnalla näkyä jo kuplia eli taikinaan alkaa pikku hiljaa tulla sitä happamuutta. 
 
Sekoittele sitä silloin tällöin.

Päivä 4.

1 dl huoneenlämpöistä vettä
1 dl
semperin fin mixin hienoa jauhoseosta 

Lisää vesi ja jauhoseos ja sekoita pienellä vispilällä hyvin jauhot taikinajuureen ettei tule paakkuja.
Sekoittele sitä silloin tällöin. 

Päivä 5.

Nyt taikinajuuri on valmis eli se kuplii kivasti, tuoksu on hapan ja purkin pitäisi olla täynnä kuplivaa juurta.
Sekoita vielä kerran kuplivaa taikinajuurta.

Nyt voit ottaa tietyn määrän taikinajuurta ja aloittaa leivän leipomisen.
Juurta käytettäessä korvaa käytetty määrä takaisin purkkiin. 
Mikäli leivot viikon sisällä lisää leipää, sämpylöitä ym. taikina juureen
sinun täytyy muistaa ruokkia juurta joka päivä yllä olevien ohjeiden mukaan.
Tosin juuren tekoon ei mene enää viittä päivää koska sinulla on jo valmis juuri.
Lopun juuren voit pakastaa ellet ruoki juurta ja leivo viikon sisällä lisää leipää ym.
Älä pakasta sitä lasipurkissa vaan muovisessa kannellisessa pakasterasiassa! 



 Tältä sen kupliva leipätaikinan juuren tulisi näyttää viidentenä päivänä viimeistään.

Kun juuri on kunnolla kuplinut litran lasipurkki on silloin täynnä kuten kuvasta näette. 
Tähän juureen leivotun Kauraleivän ohjeen kirjoitan heti kun ehdin.












maanantai 11. tammikuuta 2016

Gluteeniton Siemennäkkäri






Olen tehnyt tätä Siemennäkkäriä ennenkin ihan alkuperäisen reseptin mukaan ja kun sen jakoi kahdelle pellille ohjeen mukaan, niin näkkärit olivat niin ohuita että ne meinasivat palaa ennen kuin ne olivat kypsiä.
Sitten siinä tuli sellainenkin ongelma että sain masuni tosi kipeäksi kun mun elimistö ei sulata kokonaisia siemeniä.
Niimpä keksinkin keinon miten leivon tätä niin hyvää näkkäriä, että voin syödä sitä ilman että masu tulee kipeäksi joka kerta. 
 
 
 


 
Ohje 

350 g risentan siemennäkkileipäsekoitusta
3 rkl öljyä
4 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa tai tavallista suolaa


Tyhjennä Risentan siemennäkkileipäsekoitus monitoimikoneen tai tehosekoittajan kulhoon ja jauha siemenet ihan hienoksi.
Kaada joukkoon kiehuva vesi sekä öljy.
Pyöräytä vielä koneella kunnolla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Nostele taikina leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja litistä taikina sen avulla mahdollisimman kiinteäksi levyksi, tai taputtele kertäkäyttö hanskoilla.
Ota ylimääräinen leivinpaperi pois.
Ripottele taikinalevyn päälle sormisuolaa tai tavllista hienoa suolaa sekä haluamiasi yrttejä tai mausteita (esim. rosmariinia, chiliä, kuminan- tai unikonsiemeniä).
Tee taikinapyörällä viillot pohjaan asti niin että saat sopivan kokoisia näkkärin palasia.
Paista uunissa 175 asteessa 1 tunti 25 minuuttia tai kunnes näkkileivän pinta on kuiva ja kullanruskea. 
Anna näkkileivän jäähtyä pellillä.
Murra leikatuista kohdista varovasti paloja.
Säilytä loput palat tiiviissä purkissa tai peltirasiassa. 
Tosin nämä ovat niin hyviä että mä luulen etteä ne menevät heti parempiin suihin. ;)
 














 


 
 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...