keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Hauskaa Juhannusta!





Nauti uusia perunoita ja voita, mansikoita ja makkaroita. 
Tee saunaan tuore vasta, varpaat veteen kasta. 
Hakkaa liiteriin halkoja, oio nurmikolla jalkoja. 
Ihastele poutapilviä, siristele auringossa silmiä. 
Haista kesän tuoksut, unohda turhat juoksut. 
Muista paljon lekotella, laiturilla elämää hekotella. 
Mieti kivoja juttuja, tapaa ystäviä ja tuttuja. 
Älä murehdi ötököitä, vietä ihania kesäöitä!



Hauskaa juhannusta kaikille blogini lukijoille ja yhteistyö kumppaneille! ♥








 

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat hapanleipäset





Tee ensin taikinajuuri jonka ohjeeseen pääset tästä linkistä Hapan taikinanjuuri 


Tästä kuvasta näkee hyvin hapatetun tattarijuuren.
Pinta on punainen ja se tuoksuu hyvin happamelle.


Hapanleipäset 10 kpl

Ohje

1 dl taikinanjuurta
5 dl vettä
3 dl virtasalmen karkeita tattarijauhoja
(25 g tuoretta hiivaa)
2 tl psylliumia

1 tl suolaa
2 dl virtasalmen vaaleaa jauhoseosta

Ota taikinanjuurta desilitran verran taikinakulhoon ja kaada kädenlämpöinen vesi päälle.
Sekoita ja lisää tattarijauhot hyvin sekoittaen joukkoon.
Anna taikinan hapata vielä 1-2 vrk sekoittaen sitä välillä.
Kun taikinan juuri tuoksuu tarpeeksi happamelle lisää siihen murusteltu hiiva ja sekoita hyvin. (Hiiva tuo kuohkeutta leipäsiin ja ne kohoaa hyvin, mutta sen voi jättää poiskin)
Lisää psyllium, suola ja sekoita se hyvin taikinajuureen.
Sekoita loput jauhot (älä vaivaa) ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla vähintään yksi tunti.
Ota ruokalusikalla taikina kasoja pellille ja taputtele ne kevyesti jauhotetuin käsin tai ruokalusikan jauhotetulla pohjalla pyöreiksi leipäsiksi.
Kohota leivinliinan alla kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä noin. 30 min. 

Pisteli haarukalla pinnat.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä noin. 20 min.
Kun leipäset ovat hiukan jäähtyneet leikkaa ne varovasti reunoista auki ja revi ne kahtia.
Pakasta ylimääräiset leipäset.
Ovat erittäin hyviä paahdettuna voin kanssa.
Revityistä leipäsistä saa myös erittäin maukkaita burgereita tai voileipiä.































Gluteeniton hapanjuuri tattarijauhoihin





Hapan taikinajuuri tummalle gluteenittomalle leivälle.

Tarvitset litran vetoisen kannellisen lasipurkin.

Päivä 1.

1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja

Sekoita lämpimään veteen karkeita tattarijauhoja ja laita se lämpimään paikkaan happanemaan.
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.

Päivä 2.


 
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja


Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.

Päivä 3.

1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja

Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.

Päivä 4.

Leipä tai sämpylä taikinan valmistus hapanjuuresta.

Kun teet leipätaikinaa ja se on valmis leivottavaksi muista ottaa siitä noin desin verran taikinajuurta joko pakasettavaksi tai lasipurkkiin jota voit ruokkia edelleen jos leivot viikon sisällä uudestaan hapanleipää.
Itselläni jäi sen desin oton jälkeen hyvä alku juuri jota aloin heti ruokkimaan että saan uutta leipää, leipäsiä, sämpylöitä tai hapankorppuja leipoa.













maanantai 13. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat voisarvet





Ohje


50g tuoretta hiivaa
2 1/2dl maitoa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
4 dl viljatuotteen pullajauhoseosta
100g kylmää voita


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää muna, suola ja 3 dl jauhoja.
Jätä 1 dl jauhoja leivontaan.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 40 cm).
Leikkaa jääkaaappikylmä voi viipaleiksi esim juustohöylällä.
Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä.
Taita rasvaton taikinapuolikas rasvalevyn päälle.
Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee itseesi päin.
Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen.
Kauli ja taita samalla tavoin 2-3 kertaa.
Anna taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
Leikkaa taikina kahtia.
Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). 
Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi.
Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kärkeen päin.
Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle.
Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä tunti.
Älä nosta peltiä uunin tai kuuman vesihöyryn päälle, sillä lämpimässä rasva pehmenee.
Voitele sarvet vatkatulla kananmunalla jossa on tilkka vettä niin se levittyy paremmin.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jäähdytä peittämättä.
Tarjoa joko sellaisenaan tai täytettynä salaatilla, leikkeleillä, juustoilla ja hillolla.
Itse söin omatekoisen mansikkahillon kera.

Blogini oikeassa laidassa on Viljatuotteen mainos banneri ja sitä klikkaamalla pääset tilamaan erilaisia jauhoja, jauhoseoksia, kaurahiutaleita, myslejäym ym. 
Laitan tähän vielä linkin josta pääsee suoraan tilamaan heidän tuotteitaan. Viljatuote 



 Viljatuotteen Pullajauhoseos.
 Taikina kaaviloitu kolmeen kertaan ja lepuutettu välillä kylmässä.







 Halkaistu voisarvi jonka sisälle laitoin mansikkahilloa.













perjantai 10. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat Kauralastut






Semperin gluteenittomista luomu kaurahiutaleista ja semperin hienosta jauhoseoksesta saa erittäin maukkaita Kauralastuja! 

 
Ohje

1 1/2 dl sokeria
2 dl semperin gluteenittomia luomu kaurahiutaleita
2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kermaa
1/2 dl siirappia
100 g voi tai magraiinisulaa

Kaikki aineet sekoitetaan.
Taikinasta nostellaan leivinpaperoidulle pellille pieniä nokareita kyllin kauaksi toisistaan.
Paistetaan 175 asteisessa uunin lämmössä noin. 6 min. kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. 

















 

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat vadelmaleivokset










Ohje: 

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 tl gluteenitonta perunajauhoa
200 g vadelmia (pakaste)
hunajaa tai hienoa sokeria

Vatkaa voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon.
Jaa taikinaa voideltuihin leivosvuokiin ruokalusikoiden avulla, jätä osa taikinasta kansia varten.
Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Sekoita perunajauhot jäisten vadelmien joukkoon.
Annostele vadelmia leivosvuokiin.
Lisää päälle nokare hunajaa.
Kauli jäljellä oleva taikina levyksi.
Ota pyöreällä 6 cm halkaisiljaltaan olevalla muotilla kansia, nosta ne varovasti lastan avulla leivosten päälle ja painele reunoja hiukan kiinni.
Pistele haarukalla kansiin pari reikää.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Vinkkejä:

Laitoin muffinsipellin syvennyksiin paperisia amerikan muffinsivuokia.
Täyteeksi voitte laittaa muitakin marjoja esim. mustikoita, puolukoita, mansikoita jne. tai tehdä kuningatarleivoksia joihin tulee mustikoita, mansikoita ja vadelmia.
Nyt on raparperi kausi parhaillaan joten tähän käyvät myös raparperipalat tai hillo.
 Vaniljakastike:

5 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 rkl gluteenittomia perunajauhoja
1/2 vaniljatanko tai aitoa vaniljasokeria 1/2 tl

Sekoita maito, muna, sokeri ja perunajauhot keskenään.
Halkaise vaniljatanko ja irrota sisällä olevat siemenet lusikan kärjellä.
Lisää siemenet seokseen.
Kuumenna kastiketta puuhaarukalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
Jäähdytä ja tarjoa vadelmaleivosten kera.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...