Gluteeniton Muikkukukko
Itse siivutan kasslerin siivuksi jo edellisenä päivänä ja suolaan ne jääkaapin lämpöön.
Ohje:
Samoin muikut suolaan myös edellisenä päivänä jo valmiiksi jääkaapin lämpöön.
Jos et ole suolannut edellisenä päivä lihasiivuja ja muikkuja niin voit ripotella niiden päälle suolaa kun täytät kukkoa.
Taikina:
1 l +42 asteista vettä
2 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
3 rkl juoksevaa margariinia
noin. 1 kg virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
3 rkl juoksevaa margariinia
noin. 1 kg virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Täyte:
1,5 kg puhdistettuja muikkuja
800 g kassleria siivuja
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen (noin +42 astetta) suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella noin 3 minuuttia.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja ota siitä vuotamisen varalle paikka ainesta noin parin desin verran talteen.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja ota siitä vuotamisen varalle paikka ainesta noin parin desin verran talteen.
Leivo taikinasta jauhojen avulla taikinapallo ja nosta se jauhotetulle leivinpaperille.
Taputtele joko käsin tai kaulitse pellin kokoinen soikeahko taikinalevy.
Lisää keskelle ensin muikkuja sitten lihasiivuja, muikkuja ja päällimmäinen kerros lihasiivuja.
Käännä reunat täytteen päälle ja yhdistä keskeltä
Taputtele joko käsin tai kaulitse pellin kokoinen soikeahko taikinalevy.
Lisää keskelle ensin muikkuja sitten lihasiivuja, muikkuja ja päällimmäinen kerros lihasiivuja.
Käännä reunat täytteen päälle ja yhdistä keskeltä
vedelllä kostutetuilla käsin kukko hyvin ettei se vuoda uunissa kuortuessaan.
Toinen tapa yhdistää kukko on kuvissa oleva tapa eli ensin pohja, siihen täytteet, osa reunoista täytteiden päälle jonka jälkeen taputellaan tai kaaviloidaan kansi taikina kukon päälle.
Kansitaikina nostetaan tai liutetaan täytteiden päälle ja liimataan veden avulla kiinni.
Näin tehty kukko ei vuoda.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Anna kukon kohota leivinliinan alla sen aikaa kun uuni lämpenee.
Anna kukon kohota leivinliinan alla sen aikaa kun uuni lämpenee.
Pistele haarukalla kukon pinta.
Paista kukkoa ensin uunin alatasossa niin kauan että kukko saa kauniin kullan ruskean värin niin alta kuin päältäkin eli noin tunnin verran.
Pudota lämpötila 150 asteeseen ja nosta kukko uunista.
Laita työpöydälle ensin paksua vahvaa foliota ja sen päälle voipaperia.
Nosta kuortunut kukko papereiden päälle ja voitele pinta voilla.
Kääri kukko kunnolla pakettiin ja laita se takaisin pellille.
Laita uuniin ja anna hautua kääreissä vielä kolme tuntia.
Paista kukkoa ensin uunin alatasossa niin kauan että kukko saa kauniin kullan ruskean värin niin alta kuin päältäkin eli noin tunnin verran.
Pudota lämpötila 150 asteeseen ja nosta kukko uunista.
Laita työpöydälle ensin paksua vahvaa foliota ja sen päälle voipaperia.
Nosta kuortunut kukko papereiden päälle ja voitele pinta voilla.
Kääri kukko kunnolla pakettiin ja laita se takaisin pellille.
Laita uuniin ja anna hautua kääreissä vielä kolme tuntia.
Suolatut muikut.
Suolatut kassler siivut.
Kukon pohja taikina.
Kukon pohjalle ensin muikkuja.
Muikkujen päälle kassleri siivuja.
Kassleri siivujen päälle muikkuja.
Ja viimeinen kerros kassler siivuja.
Käännä reunat täytteiden päälle ja kostuta ne vedellä.
Taputtele tai kaaviloi lopusta taikinasta kukolle kansi.
Nosta tai liuta kansi täytteiden päälle ja liimaa se veden kanssa yhteen.
Kun kukko on kuortunut uunissa noin tunnin verran nosta se kääreiden päälle, voitele voilla ja kääri se hyvin.
Uunista tullut kypsä kukko.
Kuumana leikattu kukko.
Jäähtyneenä kukko näyttää tältä ja sitä on helpompi leikata.
Suolatut kassler siivut.
Kukon pohja taikina.
Kukon pohjalle ensin muikkuja.
Muikkujen päälle kassleri siivuja.
Kassleri siivujen päälle muikkuja.
Ja viimeinen kerros kassler siivuja.
Käännä reunat täytteiden päälle ja kostuta ne vedellä.
Taputtele tai kaaviloi lopusta taikinasta kukolle kansi.
Nosta tai liuta kansi täytteiden päälle ja liimaa se veden kanssa yhteen.
Kun kukko on kuortunut uunissa noin tunnin verran nosta se kääreiden päälle, voitele voilla ja kääri se hyvin.
Uunista tullut kypsä kukko.
Kuumana leikattu kukko.
Jäähtyneenä kukko näyttää tältä ja sitä on helpompi leikata.
Kattelin noita Virtasalmen sivuja ja sinun sivusi hyppäsi esiin.
VastaaPoistaOlen pitkään miettinyt gluteenittoman pienen kukon tekemistä, mutta haluaisin kokeilla sitä tummalla hapanleipätaikinalla. Mitä luulet, onnistuisiko ja mitä pitäisi erityisesti ottaa huomioon?
Ja kiitos juuren ohjeesta. Pitää kokeilla sitä jo vaikken kukkoa tekisikään
Kiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ❤️ Kun minä olin lapsi kukot tehtiin aina hapanleipätaikinaan eli tee ihmeessä leivänjuuri ja siitä maukas kukko! Eipä sitä oikein tarvii mitään erikoista ottaa huomioon teet vaan kukon mut hapanleipä taikinaan. :)
PoistaMoikka
VastaaPoistaOstin muikkuja eilen ja pähkäilin mitä muuta niistä vois tehdä kun paistaa voissa, googlasin glut. Muikkukukkoa, pojalla keliakia, ja löysin ohjeesi. Juuri suola sin muikut, otin paksuja raitasikasiivuja pakkasesta ja tänään ajattelin tempaista tekemään kukon ohjeellasi, ainakin pohjan🤗 taisi olla ainut gluteeniton ohje, kiitos siitä, Sari
Kiitos kommentista! ❤️
PoistaMoikka.
Varmasti on tullut maukas kukko noilla tarvikkeilla! 😋🤗 Blogissani kaikki ohjeet ovat gluteenittomia koska itse olen keliaakikko joten tervetuloa uudestan mikäli kaipaat gluteenittomia ohjeita. 😋🤗
Tänään kokeilen tehdä kukon ohjeellasi, huomenna tulos näkyy🤔☺️
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ❤️ On varmasti ollut hyvää kukkoa! 😋
PoistaTein ohjeesi mukaan, mutta en löytänyt kassleria paikallisesta kaupasta, joten korvasin sen pekonilla. Siitä huolimatta tuli onnistunut kukko.
VastaaPoistaKiitos ohjeestasi :)
Kiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ❤️ Kukkoon käy myös porsaan kylki oikein hyvin ja tottakai myös pekoni makua ja rasvaisuutta antamaan! 😋
PoistaMitä muuta jauhoja voisi käyttää, kun nyt ei ole Virtasalmen jauhoja?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ❤️ Vastaus tulee nyt viiveellä ikävä kyllä. Olisit voinut käyttää esim. semperin fin mixin hienoa jauhoseosta, tattarijauhoja, tummaa tai vaaleata jauhoseosta.
PoistaKiitos ohjeesta. Kukkoa olen kaipaillut piitkään. Olen tehnyt vain patakukkoja ja ovat hyviä nekin. Patakukon kannen tein tattarijauhoista ja kukko näytti aika hyvältä ja maistui myös. Täytyisi kokeilla kokonaisen kukon tekoa.
VastaaPoistaKiitos kommentista ja oleppa hyvä! ❤️ Patakukot ovat myös herkullisia. Tattarijauhosta tulee kuin olisit tehnyt ruiskuoren kanneksi. Kokeileppa joku kerta tehdä ihan kunnon kalakukkoa!
Poista