tag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post7413691072213432329..comments2024-03-25T17:40:52.377+02:00Comments on Helkan Keittiössä: Gluteeniton LanttulaatikkoHelka http://www.blogger.com/profile/10586691411448276035noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-45722769892664956912017-12-21T15:23:48.514+02:002017-12-21T15:23:48.514+02:00Kiitti kommentista! ♡ Kananmuna sitoo hiukan massa...Kiitti kommentista! ♡ Kananmuna sitoo hiukan massaa mut voit jättää oikein hyvin sen poiskin. :) Voi tulla hiukan löysempää vaan ei muuta... Helka https://www.blogger.com/profile/10586691411448276035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-53813813117141378362017-12-19T22:11:06.785+02:002017-12-19T22:11:06.785+02:00Onko kananmuna kuinka oleellinen lanttulaatikossa?...Onko kananmuna kuinka oleellinen lanttulaatikossa? Pitäisi olla munaton laatikko, mietin onnistuuko jos vain jättää pois. Kokemusta?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-17684626242600964452017-01-06T22:01:39.919+02:002017-01-06T22:01:39.919+02:00Kiitos ohjeesta Imellä Oikein ja Jussille täsmenny...Kiitos ohjeesta Imellä Oikein ja Jussille täsmennyksestä! ♡ ♡ Helka https://www.blogger.com/profile/10586691411448276035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-17500359686717900262017-01-05T15:08:33.935+02:002017-01-05T15:08:33.935+02:00Imelletyn lanttulaatikon voi muunnella ja maustaa ...Imelletyn lanttulaatikon voi muunnella ja maustaa samoin kuin tavallisen perinteisenkin lanttulaatikon. Siirappia voi vähentää tai jättää kokonaan pois.Jussinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-73824983403181784682016-12-23T20:08:02.764+02:002016-12-23T20:08:02.764+02:00Lanttulaatikon voi imellyttää samaan tapaan kuin i...Lanttulaatikon voi imellyttää samaan tapaan kuin imelletyn perunalaatikonkin.<br /><br />Imelletty perunalaatikko tai lanttulaatikko<br /><br />2 kg perunoita tai lanttuja<br />1 dl vehnäjauhoja<br />0,5 l maitoa<br />2 tl suolaa<br />50-100 g voita<br /><br />Kuori perunat tai kuori lantut ja pilko reiluiksi kuutioiksi. <br /><br />Keitä perunat tai lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.<br /><br />Soseuta perunat tai lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.<br /><br />Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.<br /><br />Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 70 asteessa 1-3 tuntia. Imeltymisen loppuvaiheessa laske lämpö 65 asteeseen ja imellä 1-3 tuntia. Katkaise virta uunista. Imellystä voi jatkaa uunin jäähtyessä muutaman tunnin.<br /><br />Sekoita pari kertaa imeltymisen aikana.<br /><br />Lisää soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista velliä. Jätä lanttulaatikko sen verran kiinteäksi että pintaan voi tehdä koristekuvioita. Lisämakeutusta ei tarvita. Voit tässä vaiheessa maustaa soseen.<br /><br />Kaada perunasose tai laanttusose voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita<br /><br />Paista perunasosetta tai lanttusosetta 120-150 asteessa 2-3 tuntia.<br /><br />On tärkeää että sose on 75 asteista kun se laitetaan uuniin imeltymään.Imellä Oikeinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-83264872133651781412014-12-31T00:14:35.142+02:002014-12-31T00:14:35.142+02:00Kiitos kommentistasi! ♥ Kanelin kanssa täytyy olla...Kiitos kommentistasi! ♥ Kanelin kanssa täytyy olla varovainen ettei liikaa laita sitä. :) Itse tykkään kovasti kanelin pienestä säväyksestä lanttulaatikossa, mutta se ei saa maistua läpi itse lanttulaatikon. :) Kanelin toki voi jättää poiskin. :) Helka https://www.blogger.com/profile/10586691411448276035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4962965136944379964.post-48758353248847222222014-12-28T15:33:30.407+02:002014-12-28T15:33:30.407+02:00Kaneli ei oikein sovi tuohon, ei maistunut hyvälle...Kaneli ei oikein sovi tuohon, ei maistunut hyvälle.Anonymousnoreply@blogger.com