Sivut

keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Gluteenittomat Sekaleipäset






Ohje:


1 l  + 42 asteista vettä 
2 ps. kuivahiivaa
2 tl suolaa 


Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon. 
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola, kaurajauhoseos, farinan tumma leipäjauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
Taikina saa olla pehmoista että siitä saa pehmoiset leipäset.
Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin leipäsiksi. 
Kohota leivinliinan alla huoneen lämmössä 30 min. 
Pistele haarukalla leipästen pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla. 20 minuuttia. 
Leipäsistä tulee ihanan kuohkeita sisältä ja maukkaan makuisia.
Pakasta ylimääräiset leipäset niiden jäähdyttyä niin silloin sinulla on aina tuoretta ja maukasta leipää. 
Jos halkaiset leipäset ennen pakastusta ne on helppo sulattaa/paahtaa esim. leivänpaahtimessa tai niistä saa helposti lämpimiä voileipiä mikrossa tai uunissa.


Vinkki: 


Tästä taikinasta saa helposti leivottua esim. sämpylöitä, vuokaleipiä tai pyöreitä limppuja. 
Jos leivot limppuja niin käytä gluteenitonta jauhoa leipoessa sillä taikina on pehmoista.
Vuokaleivistä saat todella herkullisia voileipäkakkuja! 😋