Sivut

sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Gluteenittomat Naanleivät





Ohje:   

2 dl kädenlämpöistä vettä (37 asteista)
25g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
½ dl maustamatonta jogurttia esim. turkkilaista jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta



Voiteluun sulatettua voita. 
Pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.


Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. 
Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jogurtti ja kevyesti vatkattu muna. 
Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. 
Lisää jauhoseos taikinaan hyvin alustaen sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin . 
Nostele ruokalusikalla taikinakekoja leivinpaperoidulle pellille noin. 6 kpl yhdelle pellille. 
Taputtele taikinakeot soikeiksi leiviksi.
Laita toinen uunipelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 275-300 asteiseksi.
Anna leipien kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, voitele sulatetulla voilla ja ripottele siemenet pinnalle.
Vedä kuumalle pellille varovasti leivinpaperin avulla kohonneet leivät ja paista 275-300 asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 minuuttia.
Voitele halutessasi vielä uunista tulon jälkeen leivät voisulalla.


 Taikina on tarkoituksella pehmoista mutta hyvin vaivattua koska se turpoaa.
 Nostelin kahdella ruokalusikalla kekoja pellille jotka taputtelin soikeiksi leiviksi alakuvassa.


 Alakuvassa hyvin kohonneet naanleivät. 












perjantai 4. lokakuuta 2019

Gluteenittomat Korvapuustit





Taikinasta tulee 13 kpl reilun kokoisia korvapuusteja.

Ohje: 

3 dl maitoa tai riisimaitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl psylliumia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 pehmeää voita tai maidotonta margariinia

Täyte:

50g pehmeää voita
½ dl sokeria
kanelia

Voiteluun kananmuna jota on ohennettu hiukan vedellä.

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota 5 min.
Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää pullajauhoseosta ensin 4 dl pikkuhiljaa käsin vatkaten, lisää pehmeä voi ja loput jauhoseoksesta joukkoon.
Alusta taikina joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin. 3 minuuttia.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinalustalla noin. 35x40 cm:n levyksi.
Levitä täytteeksi pehmeää voita, sirottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri korvapuustilevy rullalle ja saumapuoli rullan alle.
Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. 
Nosta palat leivinpaperoidulle pellille kapea puoli ylöspäin. 
Paina palat etusormilla korvapuusteiksi.
Kohota kuuman vesihöyryn päälle leivinliinalla peitettynä.
Voitele korvapuustit vedellä ohennetulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen kunnes korvapuustit ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.