Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Mehevä omenapiirakka

Ohje otettu Yhteishyvä lehden ruoka lehtisestä jota olen muokannut hiukan.

15 - 18 annosta

100 g margariinia
2,5 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
½ suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja tai fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 kananmuna voiteluun

Omenasose
5 - 6 (noin 700 g) omenaa
0,5 sitruunan mehu
3 rkl vettä
3 dl hillosokeria

Pinnalle
5 - 6 omenaa
2 tl kanelia
4 - 5 rkl sokeria


Valmista omenasose.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi.
Nosta kattilaan omenapalat, sitruunamehu, vesitilkka ja hillosokeri.
Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Soseuta.
Anna jäähtyä.
Voit käyttää myös valmista omenasosetta.

Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito.
Lämmitä kädenlämpöiseksi.
Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva.
Lisää mausteet ja kananmuna ja sekoita.
Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä pakassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.
Voitele piirakan reunat vatkatulla munalla ja levitä omenasose taikinapohjalle.
Poista omenista siemenkodat.
Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Lado omenaviipaleet pullataikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti