Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

Suikalelihapata

(Ohje otettu Tammisen sivuilta)

400 g rotunaudan suikalelihaa
2 dl tuoreita herkkusieniä, viipaloituna
100 g pekonia, hienonnettuna
2 isoa sipulia, kuorittuina ja ohuiksi viipaloituina
2 dl valmista punaviini- tai demi-glace -kastiketta
2 rkl rypsiöljyä
300 g kuorittuja puikulaperunoita
100 g voita, nokareina
1-2 dl kuohukermaa
4 rkl smetanaa
4 kpl suolakurkkuja
4 kpl etikkapunajuuria
suolaa ja pippuria

Valmistus:

Ruskista öljyssä lihasuikaleet ja lisää sen jälkeen sipulit, herkkusienet ja pekoni.
Lisää kastike joukkoon sekä vettä sen verran että lihat ja vihannekset peittyvät.
Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä lihat kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
 
Keitä puikulaperunat vedessä kypsiksi ja valuta huolellisesti .
Lisää voinokare ja kerma, vatkaa muusiksi ja mausta suolalla.
Tarjoile herkku smetanan, suolakurkun ja punajuurien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti