Sivut

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Gluteeniton Vaalea leipä/sämpylät

 (2 leipää tai 8 isohkoa sämpylää ja yksi leipä)
 
1 l reilusti kädenlömpöistä vettä
2 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
vajaa 1/2 dl juoksevaa margariinia
noin 800 g viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva. 
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella. 
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista. 
Tee toisesta puolesta taikinaa esim. sämpylöitä ja toisesta muotoile pellille pötkön muotoinen leipä tai vuokaleipä ja anna kohota noin 30 min. 
Paista 250 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. 
Leivästä ja sämpylöistä tulee näin erittäin rapeita pinnalta, pohjalta ja maku on todella maukas! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti