Sivut

maanantai 18. helmikuuta 2013

Paraistenpiparit

Tämä ohje on todella vanha, mutta erittäin hyvä.
Tein tällä ohjeella joka joulu piparit ja piparkakkutalot ennen kuin minusta tuli kelaakikko.

500 g voita tai margariinia
400 g sokeria
3 munaa
200 g tummaa siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 rkl pomeranssia
½ tl suolaa
2 rkl ruokasoodaa
1,1 kg vehnäjauhoja

Sekoita sokeri ja pehmentynyt rasva keskenään.
Kiehauta siirappi ja mausteet.
Vatkaa munat yksitellen sokeri-rasva seokseen.
Lisää jäähtynyt siirappi ja sekoita.
Lisää lopuksi jauhot ja sooda.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Paista noin 175-200 asteisessa uunissa 10-15 min.

2 kommenttia:

  1. Heips Pörde...haikean tutulta tuntuu tämä ohje. Myös minä leivoin entisessä elämässäni aina tällä (mielestäni) ainoalla ja oikealla herkkupipariohjeella. Paistolämpötila mulla tosin oli 200 astetta ja 5-6 min....untuvikkona kelimaailmassa, hakusessa olikin pipariohje joka vastaisi näitä edes likimain ja tosiaankin, sitten törmäsin reseptiisi ja pyöräytin gluteenittomat ja wow ovat tosi lähellä maultaan näitä perinneherkkuja...juuri sellaisia pehmeänrapeanoloisia, ihanaisia. Paistolämpötila kylläkin mulla niissäkin oli tuo 200 astetta ja 5-6 minsaa. Ihanaa löytää blogisi ja kiitos, että olet säästänyt meikäläiseltä sen "yritysjaerehdysvaivan" yrittäessäni sopeutua erityisruokavalion saloihin...huoh...

    joulunodotusterkuin
    ninni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ninni ja kiitos sydäntä lämmittävsätä kommentista! ♥ Se uudempi pipari resepti vastaa hyvin pikälti niin maualtaan kuin rakenteeltaankin tätä reseptiä. :)Huomasin saman että paistolämpötilaa piti tiputtaa ja se täytyy nyt muokata myös itse reseptiin heti, muutoin unohdan. :) Ihanaa joulunodotusta! ♥

      Poista