Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2013

Maissikeittoa ja rapeaksi paistettua pekonia




 Löysin tämän ohjeen Kodinkuvalehden sivuilta ja muokkasin sitä hiukan mausteiden osilta. 
En ole ennen syönyt näin hyvää keittoa!

4-6 hengelle

1 iso sipuli
(2 valkosipulinkynttä)
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
½–1 tl chiliä
300 g pakastemaissia
3 isoa, kiinteää perunaa
6 dl maitoa
4 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 rkl makeaa chilikastiketta
maun mukaan rouhittua pippurisekoitusta ja suolaa
(lehtipersiljaa koristeluun)

Lisäksi:


1 pkt (170 g) pekonia

Kuori sipuli ja valkosipulit.
Silppua ne hienoksi ja kuullota öljyssä kattilassa.
Lisää kattilaan paprikajauhe ja chili.
Kuullota edelleen pari minuuttia.
Soseuta 200 g sulatettua maissia monitoimikoneen kulhossa ja lisää sose kattilaan.
Alenna lämpöä ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuori perunat ja suikaloi ne pieniksi.
Lisää perunat, maito, vesi, liemikuutiot sekä loput maissista.
Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja maissi ovat kypsiä.
Mausta makealla chilikastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.
Lisää tarvittaessa suolaa.
Paista pekonisiivut rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
Pilko pieniksi paloiksi.
Silppua keiton pinnalle halutessasi lehtipersiljaa.
Nosta tarjolle pilkotun pekonin ja tuoreen leivän kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti