Sivut

lauantai 4. toukokuuta 2013

Sitruunamuffinit

3 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta fin mixin hienoa jauhosesta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua
1 sitruunankuori
1 dl margariinia

Pinnalle
tomusokeria


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot vaahtoon kevyesti käännellen. 
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori. 
Lisää lopuksi taikinaan keskenään sekoitettu sitruunanmehu, -kuori ja sulatettu margariini. 
Voitele ja jauhota pienet muffinivuoat ja täytä 2/3 taikinalla. 
Paista kakut 175 asteessa 15-17 minuuttia. 
Jäähdytä leivonnaisia hetken aikaa vuoissaan ja nosta jäähtymään. 
Sirottele pinnalle tomusokeria.

Mun ystäväni oli muokannut tätä ohjetta, eli laittanut vaniljasokeria 1/2 tl sijaan 1tl ja korvannut sitruunan raastetun kuoren appelsiinin kuorella. 
Todella maukkaita oli kuulema tulleet! 
Kiitos vinkistä rakas ystäväni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti