Sivut

perjantai 8. marraskuuta 2013

Patongit

 Kesällä ostin Prismasta patonkipellin ja tänään vihdoinkin sain leivottua patonkeja näin kansainvälisen Nenäpäivän kunniaksi!
 Ohje:

  noin 400 g semperin grov mixin karkeaa jauhoseosta tai semperin hienoa jauhoseosta
4 dl vettä
½ dl ruokaöljyä
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa

Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi.
Liouta hiiva seokseen.
Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan nousta 30 minuuttia.

Lisää loput jauhot leivinalustalle. 
Alusta taikina ja muotoile siitä kolme patonkia.
Leikkaa patonkien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.
Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.  

Vinkki: Voit täyttää patonkeja haluamallasi täyteillä.

Tässä yksi esimerkki täytetystä patongista.

Kaaviloin yhden kolmesta palasta jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi levyksi. 
Laitoin sen päälle aurinkokuivattuja tomaaatteja ja mustia kivettömiä oliiveja, jonka jälkeen rullasin sen varovasti rullalle ja nostin patonkipellille kohoamaan.

4 kommenttia:

  1. Maistuis varmaan mullekin :) Näyttää hyvälle..
    T. RitvaN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva käynnistäsi! ♥ Mä luulen että maistuis varmaaan...

      Poista
  2. Just laitoin taikinan kohoamaan..katsotaan mitä saan aikaan:-)kiittäen Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Heidi! ♥ Varmasti hyviä ovat tulleet! ♥

      Poista