Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

Gluteenittomat Paakelinisut




(noin 60-68 kpl) 

Nämä Paakelinisut ovat ihan aitoja Lappilaisia ja niiden ohjeen olen saanut Lapissa käydessäni. 
Ohje on ollut niin suosittu että olen saanut jakaa sitä kaikille ystävilleni jotka ovat luonani  niitä syöneet kahvin kanssa. 

Nyt haluan sen jakaa kaikille blogini lukijoilleni ihan alkuperäisessä muodossa.


Ohje:  

500 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
1½ dl maitoa
2½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Sokeri ja notkea voi sekoitetaan.
Munat vatkataan ensin ja siihen sekoitetaan maito, joka vatkataan, mutta ei vaahdoksi.
Sooda, leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja jauhoseos kaadetaan taikinaan.
Taikinan tulee olla tasaista.
Taikina kaulitaan isoksi levyksi leivinalustalla josta leikataaan isohkoja neliiöitä, jotka paistetaan 225 asteisessa uunissa noin. 10 min. kunnes paakelit ovat kauniin vaalean ruskeita.  

Leikkasin taikinapyörällä kuusi senttiä kertaa kuusi senttiä neliötä.
Nämä olivat minusta sen kokoisia mitä Lapissa olen tottunut syömään. 

Vinkki: Ohjeen voi puolittaa ja nämä säilyvät kannellsessa rasiassa jääkapissa oikein hyvin. 
Leipoessa kannattaa käyttää jauhoja ja kaaviloikaa varovasti pehmeää taikinaa, niin saatte hyvän lopputuloksen. 














6 kommenttia:

  1. Hmm, kyllä tekisi mieli joskus kokeilla, varmaan maistuvia. Mitenkähän tämän kaulimisvaiheen voisi jättää pois, se saattaa olla hankalin, vai onko ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaulitseminen ei ole hankalaa kun laitat jauhoja leivinalustalle, mut mäpä neuvon helpoimman tavan eli taputtele taikina jauhotetuin käsin kahdelle pellille ja leikkaat siitä neliöt. ♥ Tosin ne näin ollen kasvavat yhteen, mut saahan ne eroteltua siitä leikkaus kohdista erilleen. :)

      Poista
    2. Helka ja Helkan ohjeet niin parhaita <3

      Poista
    3. Lämmin kiitos kommentista! ♡

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Haukkapala! ♥ Yksinkertaisia tehdä ja maukkaita. :)

      Poista