Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Pulled Pork

Olin luvannut postailla heti joulun jälkeen Pulled Porkin ohjeen ja nyt täytän lupaukseni.
Ohjeen otin HooKoon sivuilta ja muokkasin siitä gluteenittoman ja oman makuiseni Pulled Porkin.

Varmaan moni lukijani kysyy mitä on Pulled Pork eli nyhtöpossu?

Hitaasti kypsäksi haudutettu Pulled Pork on yksi tämän päivän kuumimmista ruokatrendeistä. 
Opi valmistamaan suussasulavaa lihaherkkua kotona!
Pulled Porkia valmistettaessa on ajatuksena hauduttaa hitaasti porsaan huokeampia ruhonosia ylikypsäksi. 
Ruokatrendiksi noussut Pulled Pork valmistuu kotikeittiöissä yllättävän helposti: jotkut marinoivat porsaanlihaa yön yli Pulled Porkia varten, mutta tämä ei ole välttämätöntä. 
Lihalle valmistettava maustekastike on niin maukas, että liha maustuu riittävästi hauduttamisen ja lihan repimisen aikana.
Kun kotioloissa valmistetaan hitaasti kypsyvää ruokaa, on kynnys usein valmistamisen aloittamiseen korkealla. Pulled Pork valmistuu kuitenkin kotioloissa helposti – jos pitkää kypsennysaikaa ei pidetä rasitteena. 
Hitaasti kypsyvää ruokaa kannattaakin valmistaa aina kerralla tavallista suurempi määrä, jotta pitkään kypsyneestä herkusta voi nauttia useaan otteeseen. 
Pulled Pork säilyy nopeasti viilennettynä jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kolme kuukautta.

Ohje: 

 700 g kassleria
½ rkl suolaa

Maustekastike:

  ½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl vähäsuolaista soijakastiketta (tai herkkävatsaiselle gluteenitonta soijakastiketta) 
2 valkosipulin kynttä murskattuna 
3/4 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1/4 dl ketsuppia
1/4 dl väkevää sinappia (tai itse tehtyä konjakkisinappia)


Hiero suola lihan pintaan ja laita se uunivuokaan, johon se juuri ja juuri mahtuu.

Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihan päälle.

Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. 
Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai yön yli 95 asteisessa uunissa.

Revi liha pieniksi säikeiksi kahden haarukan avulla kattilaan.

Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. 
Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. 
Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.

Vinkki: Itse maustoin kasslerin jo illalla ja laitoin seuraavana aamuna uuniin.
Maku oli todella hyvä, koska liha oli suolautunut ja maustekastike oli imeytynyt hyvin lihaan.
  Pulled Porkille tein gluteenittomia pitaleipiä joiden ohje löytyy täältä. pitaleivät

8 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelle samantien, kun näin kuvat! :D En ole ennen kuullutkaan pulled porkista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nora nyt vaan tekemään Pulled Porkkia eli nyhtöpossua ja sit vaikka hampurilaisen väliin sitä. :) On ihan sairaan hyvää!! :P ;)

      Poista
  2. Pulled pork on tosi hyvää. Kandee kokeilla tehdä samaa myös lampaasta ja maustaa esim.kebab mausteseoksella ;)

    Kävinkin heittään sulle coleslaw ohjeen itse Harri Syrjäsen versiona :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! ;) Kiitti tuosta lammas vinkistä ja siitä Coleslawin salaatti ohjeesta! ♥ Itse tykkään lampaan lihasta, mut eipä tullut heti mieleen et siitäkin voi tehdä pulled porkkia. ;) Harri kuten Hans Välimäki ja Jyrki Sukulakin on tuttuja mulle Hesa ajoilta. ;) ♥

      Poista
    2. Kun tuossa kerrot että muokkasit ohjeen HK:n versiosta gluteenittomaksi, niin mikä siinä HK:n reseptissä sisälsi gluteenia?

      Poista
    3. Kiitos vierailustasi Manta! ♥ Soijakastikeessa on gluteenia. :) Vaikka Keliakialiitto suositteleekin tavallista soijakastiketta käytettäväksi, koska valmistus prosessin aikana pitäisi gluteenin hävitä, mutta minun vatsa ei sitä siedä, vaan joudun käyttämään gluteenitonta soijakastiketta. :) Täytyykin korjata tuo soijakastike että herkkä vatsaisille vaan gluteenitonta soijakastiiketta. :)

      Poista
  3. Millä tuotteella soijakastikkeen voisi korvata? Kaikille ei sovi soijakastike ollenkaan. Voiko riisiviinietikan korvata jollain muulla etikalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Oletkos kokeillut gluteenitonta Soijakastiketta? Itse käytän sitä vaikka keliakiliitto sanoo että kaikki soijat käy, mutta mun vatsa ei siedä kuin gluteenitonta. Toki soijan voi jättää poiskin ja lisäät vaikka suolaa hieman... Riisiviinietikan voit korvata tavallisellä etikalla kun suhteutat sen niin että puolet on vettä ja toinen puoli etikkaa tuosta määrästä. ♥

      Poista