Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Hedelmäleipä

Kun oikein jauhopeukaloa syyhyttää sairaanakin ollessa ja leipä on loppu, niin silloin sitä täytyy vaan yrittää jaksaa leipoa voinnin mukaan. ;)
 
Tämä leivän ohje on kauan aikaa muhinut päässäni ja päätin vihdoin sairaudestani huolimatta leipoa tätä herkullista leipää.
 
Leipä on hyvän makuista ja pysyy kosteana säilyke aprikoosin ansiosta.
 
Tähän taikinaan voi lisätä myös auringonkukan siemeniä, pellavan siemeniä, manteleita ym. tyyliin mitä kaapista löytyy ja mikä itselle maistuu parhaiten. 
 Ohje:

 5 dl maitoa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
 
2 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
½ dl rusinoita
1 dl säilykeaprikoosia
7 dl provenan oat bread mix kauraleipäseos
3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta ½ dl voi tai margariini sulaa
 
Kauraleipäjauhoseos on tämän näköisessä pussissa.    
Lisää psyllium 42 asteisen maidon joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, siirappi, provenan jauhot, kuivahiiva, rusinat ja aprikoosin palat ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo jauhoissa kaksi saman kokoista pitkulaista leipää ja laita ne uunipellille.
Voit myös tehdä yhden ison vuokaleivän tai kaksi pienempää vuokaleipää.
Anna hedelmäleipien kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin. 20-30 min.
Viillota terävällä veitsellä leipien pinnat ja paista 225 asteisessa uunin lämmössä 30-40 min. 
 
 

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta eikä valmistuskaan vaikuta turhan mutkikkaalta, pitä kokeilla jossain välissä....

    Tessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tessa kommentista! ♥ Valmistuksen pyrin tekemään mahd.helpoksi mausta tietysti tinkimättä. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :)

      Poista
  2. Kiitti Taajamafarmari kommentistasi! ♥ Hyvää leipää kyllä tuli ja leipä on tänäänkin velä sellaista ihanan kosteaa ei ollenkaan kuivaa. :)

    VastaaPoista