Sivut

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Gluteeniton Omenapiirakka





Ohje


 150 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna   
3 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl kermamaitoa

Pinnalle
4 kpl isoja omenia kuorittuna, lohkoina tai viipaleina
Kanelia ja sokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahtoon kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja lopuksi kerma-maito.
Kaada taikina voideltuun piiirasvuokaan.
Laita taikinan pinnalle omenalohkot auringonsäteiden muotoon.
Ripottele omenalohkojen päälle kanelia, sokeria ja halutessasi vaniljasokeria. 
Paista piirakka 200 asteessa 30-45 min. riipuen uunista.  
Tarjoa esim. vaniljakastikkeen, kinuskikastikkeen tai jäätelön kera.










2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta oli mehevä ja maukas piirakka. Käytin Virtasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos hyvin onnistui siitäkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja oleppa hyvä! ❤️ Ihanaa kun olet saanut jauhoja vaihtamalla maukkaan omenapiirakan!

      Poista