Sivut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Gluteenittomat Tattarireikäleivät





Ohje:

½ l kädenlämpöistä vettä
1 pk tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
2 tl ksantaania
1 tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
1 dl tattarilesettä
2 dl karkeita tattarijauhoja
2 dl hienoja tattarijauhoja
1 dl tummaa täysjyvä riisijauhoa
2 dl semperin karkeaa jauhoseosta
½ dl voi tai margariinisulaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää psyllium.
Sekoita hyvin ja anna turvota noin 10 min.
Lisää suola, siirappi ja tattarilese johon ksantaani on sekoitettu ja sekoita taikinaa hyvin.
Lisää vähitelen koko ajan sekoittaen molemmat tattarijauhot, riisijauhot ja semperin karkea jauhoseos.
Lisää lopuksi voisula ja alusta taikina hyvin koneella tai käsin.
Taikina saa olla pehmoisen tuntuista.
Lisää leivinalustalle tattarijauhoja ja leivo jauhoissa kaksi yhtä suurta limppua.
Laita linput leivinpaperoidulle pellille, taputtele ne pyöreiksi reikäleiviksi.
Tee muotilla reikä leipien keskelle ja leivo taikinapaloista sämpylä.
Anna kohota kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla 30 min.
Pistele haarukalla leivät ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 25 min.
Leivät ovat silloin kypsiä kun pohja kumisee ja pinta on saanut kaniin värin.

 Nyt leivoin sellaista tattarileipää jossa ei maistu tattarin voimakas maku, vaan tätä leipää jopa minä joka olen allerginen tattarille pystyn syömään! ♥

Leivonnassa käytettävät jauhot.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti