Sivut

perjantai 28. marraskuuta 2014

Gluteenittomat Hanna-tädin kakut







 Hanna-tädin kakut ovat ihanan suussa sulavia ja rakenteeltaan hieman mureita.

56-60 kpl koosta riippuen.

Alkuperäinen ohje on minulla Kotiruoka kirjassa joka on painettu v. 1978.
Muokkasin aineosien määriä niin että sain siitä hyvin toimivan gluteenittoman reseptin.

Ohje

100  g voita
1  dl kuohukermaa
1 ½  dl sokeria
1  tl leivinjauhetta
3 dl semperin hienoa jauhoseosta
1 ½ dl perunajauhoja


Sulata voi.
Anna jäähtyä hetki.
Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon.
Sekoita taikina hyvin.
Ota taikinasta teelusikalla pieniä palloja, pyörittele ne kämmenissä pyöreiksi pikkuleiviksi ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.





Hänna-tädin kakut säilyvät hyvin huoneenlämmössä tiiviissä kannellisessa rasiassa.











20 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja varmasti hyviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Todella maukkaita niistä tuli ja ovat helppoja leipoa. :)

      Poista
  2. Mitä voisi laitta nesteeksi tuon kerman tilalle,maito pohjaiset tuotteet ei sovi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käviskös esim. soijakerma? ♥ Moni on laittanut sitä ja taikinan rakenne ei ole siitä kärsinyt. :)

      Poista
  3. Millä voisi korvata perunajauhon? Yksi syöjistä on peruna-allergikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita vaan tuota semperin jauhoja sen verran enempi niin saa peruna-allergikkokin syödä. ♥

      Poista
  4. Hyviä Hannatätejä, helppo ohje. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! ♥ Mukava kuulla että ovat onnistuneet. :)

      Poista
  5. Tälläistä reseptiä etsin! Lapsuudesta tutut Hannatädit.😊 Kiitos kun julkaisit. Tänään testaan onnistunko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita kommentistasi! ♡ Mukavaa kuulla että olet leiponut näitä. :)

      Poista
  6. Hyvin onnistuivat. Huomenna leivomme esikoulussa. Yksi lapsista on keliaakikko. Kiitos ohjeesta.❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja ompas mukava kuulla että Hanna-tädin kakut ovat onnistuneet! ❤️

      Poista
  7. Voi tuli lapsuus mieleen ja mummon tekemät Hannatädin leivät☺️❣️Todella hyvä ohje kiitos❣️❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja mukava kuulla että tykkäät ohjeestani! ♡ Mulle tulee yksi naapurin mummo mieleen maalta joka teki lähes joka viikko Hannatädin leipiä ja mittasi kaikki aineet lasilla ja ne olivat ihanan suussa sulavia. ❤

      Poista
  8. Ihana ohje, kokeilen heti kun nyt on tarve näille gluteiinittomille ohjeille. Kiitos ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kokeile ihmeessä niin tulet varmasti onnistumaan tuolla ohjeellani! ❤️

      Poista
  9. Todella hyvä ohje. Kokeilin ja tuli suussa sulavia. Kiitos toimivasta ohjeesta.

    VastaaPoista
  10. Olen opetellut vanhoilla päivillä leipomaan ja gluteeniton on lähellä sydäntä niinpä etsin ennen nukkumaan menoa erilaisia reseptejä vaikka en ole itse gluteeniton tämän aion kokeilla heti aamusta ja jos onnistuu tai miksipä ei niin vien niitä myyjäisiin Marttojen pöytään on hyvä hyväntekeväisyys
    tempaus menee myös muutama gl free pataleipä en ole ehtinyt katsoa sinun leipä ohjeita kun löysin vasta nämä kirjoitin pidempään ku tahdot lukea näitä joten kiitos sinulle että jaat omat parhaat reseptisi hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja kaikille jotka näitä lukevat , leipomisiin t.vanha äijä

    VastaaPoista
  11. Se on tämmöstä vanhalle kun olin kommentin lähettänyt huomasin että päivä oli ehtinyt vaihtua ja itsenäisyyspäivä jäänyt taa mutta hyvää itsenäisyyttä kaikilla

    VastaaPoista
  12. Lähipiirissäni on useita keliaakikkoja, joten nämä Hanna-tädin kakut ovat helppoja tehdä ja hyviä. Tänään leivottiin mieheni kanssa, lapset ensimmäistä kertaa poissa, omilla opiskelu paikkakunnilla, mutta jouluksi kotiin ovat kuitenkin tulossa. ♥️

    VastaaPoista