Hanna-tädin kakut ovat ihanan suussa sulavia ja rakenteeltaan hieman mureita.
56-60 kpl koosta riippuen.
Alkuperäinen ohje on minulla Kotiruoka kirjassa joka on painettu v. 1978.
Muokkasin aineosien määriä niin että sain siitä hyvin toimivan gluteenittoman reseptin.
56-60 kpl koosta riippuen.
Alkuperäinen ohje on minulla Kotiruoka kirjassa joka on painettu v. 1978.
Muokkasin aineosien määriä niin että sain siitä hyvin toimivan gluteenittoman reseptin.
Ohje
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl semperin hienoa jauhoseosta
1 ½ dl perunajauhoja
Sulata voi.
Anna jäähtyä hetki.
Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon.
Sekoita taikina hyvin.
Ota taikinasta teelusikalla pieniä palloja, pyörittele ne kämmenissä pyöreiksi pikkuleiviksi ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.
Sulata voi.
Anna jäähtyä hetki.
Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon.
Sekoita taikina hyvin.
Ota taikinasta teelusikalla pieniä palloja, pyörittele ne kämmenissä pyöreiksi pikkuleiviksi ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.
Hänna-tädin kakut säilyvät hyvin huoneenlämmössä tiiviissä kannellisessa rasiassa.
Ihanan näköisiä ja varmasti hyviä
VastaaPoistaKiitos! ♥ Todella maukkaita niistä tuli ja ovat helppoja leipoa. :)
PoistaMitä voisi laitta nesteeksi tuon kerman tilalle,maito pohjaiset tuotteet ei sovi
VastaaPoistaKäviskös esim. soijakerma? ♥ Moni on laittanut sitä ja taikinan rakenne ei ole siitä kärsinyt. :)
PoistaMillä voisi korvata perunajauhon? Yksi syöjistä on peruna-allergikko.
VastaaPoistaLaita vaan tuota semperin jauhoja sen verran enempi niin saa peruna-allergikkokin syödä. ♥
PoistaHyviä Hannatätejä, helppo ohje. Kiitos!
VastaaPoistaKiitti kommentista! ♥ Mukava kuulla että ovat onnistuneet. :)
PoistaTälläistä reseptiä etsin! Lapsuudesta tutut Hannatädit.😊 Kiitos kun julkaisit. Tänään testaan onnistunko.
VastaaPoistaKiitos Marita kommentistasi! ♡ Mukavaa kuulla että olet leiponut näitä. :)
PoistaHyvin onnistuivat. Huomenna leivomme esikoulussa. Yksi lapsista on keliaakikko. Kiitos ohjeesta.❤️
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja ompas mukava kuulla että Hanna-tädin kakut ovat onnistuneet! ❤️
PoistaVoi tuli lapsuus mieleen ja mummon tekemät Hannatädin leivät☺️❣️Todella hyvä ohje kiitos❣️❣️
VastaaPoistaKiitos kommentista ja mukava kuulla että tykkäät ohjeestani! ♡ Mulle tulee yksi naapurin mummo mieleen maalta joka teki lähes joka viikko Hannatädin leipiä ja mittasi kaikki aineet lasilla ja ne olivat ihanan suussa sulavia. ❤
PoistaIhana ohje, kokeilen heti kun nyt on tarve näille gluteiinittomille ohjeille. Kiitos ❤️
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja kokeile ihmeessä niin tulet varmasti onnistumaan tuolla ohjeellani! ❤️
PoistaTodella hyvä ohje. Kokeilin ja tuli suussa sulavia. Kiitos toimivasta ohjeesta.
VastaaPoistaOlen opetellut vanhoilla päivillä leipomaan ja gluteeniton on lähellä sydäntä niinpä etsin ennen nukkumaan menoa erilaisia reseptejä vaikka en ole itse gluteeniton tämän aion kokeilla heti aamusta ja jos onnistuu tai miksipä ei niin vien niitä myyjäisiin Marttojen pöytään on hyvä hyväntekeväisyys
VastaaPoistatempaus menee myös muutama gl free pataleipä en ole ehtinyt katsoa sinun leipä ohjeita kun löysin vasta nämä kirjoitin pidempään ku tahdot lukea näitä joten kiitos sinulle että jaat omat parhaat reseptisi hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja kaikille jotka näitä lukevat , leipomisiin t.vanha äijä
Se on tämmöstä vanhalle kun olin kommentin lähettänyt huomasin että päivä oli ehtinyt vaihtua ja itsenäisyyspäivä jäänyt taa mutta hyvää itsenäisyyttä kaikilla
VastaaPoistaLähipiirissäni on useita keliaakikkoja, joten nämä Hanna-tädin kakut ovat helppoja tehdä ja hyviä. Tänään leivottiin mieheni kanssa, lapset ensimmäistä kertaa poissa, omilla opiskelu paikkakunnilla, mutta jouluksi kotiin ovat kuitenkin tulossa. ♥️
VastaaPoista