Sivut

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Gluteeniton Persikka-rahkapiirakka





 Päivitetäämpäs resepti ajantasalle.

Vinkkejä: 

Leivoin tänään tämän piirakan ja puolitin ohjeen.
Vuorasin piirakkavuuan leivinpaperilla.
Piirakkavuokani oli halkaisijaltan 24 senttiä.
Käytin kokonaisen purkin persikkaviipaleita jotka laitoin rahkan päälle enkä alle, että lopputulos olisi kauniimpi!   


 Pohja:

150g voita
1 dl  sokeria
1 muna
3 dl  semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl   leivinjauhetta
 
Täyte:

1 prk rahkaa (250g) 
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl hienoa sokeria
415 g ( 1 purkki ) persikkaviipaleita
 

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuuan pohjalle jonka halkaisia on (26-28 cm) ja lisää persikkaviipaleet auringon säteen muotoiseksi taikinan pinnalle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos persikka viipaleiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 min. 









Tämä alla oleva piirakka on tehty 28cm halkaisijaltaan olevaan piirakka vuokaan ja tuolla yllä olevalla ohjeella. 







22 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä tein ananaspiiraan juuri Viljatuotteen vaalea glut. Todella hyvä piiras tuli, täytyy kokeilla myös mustikoita. Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eija ja kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! ❤ Viljatuotteella on todella hyviä jauhoja ja mukava kuulla että olet onnistunut leivonnassa! Piirakkaa voi tehdä mistä marjoista tai hedelmistä vaan itse tykkää! ;-)

      Poista
  2. Minkä kokoinen vuoka näin pieneen taikinaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♡ Vastaus tulee nyt myöhässä mutta tuo kuvassa oleva piirakkavuoka on halkaisijaltaan 24 centtinen. :)

      Poista
  3. Kiitos reseptistä, mutta jäin kaipaamaan tarkempaa tietoa rahkan määrästä. Onko kyseessä 200g vai 400g purkki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Heli V. ❤ 200 g joten täytyykin se määrä korjata ohjeeseenkin.

      Poista
  4. Miksi vuoka on vuorattu leivinpaperilla, eikö onnistu ilman?
    Kyselee, Raimo Sakari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yksi lukija vastaa: itse en koskaan vuoraa, vaan voitelen vain

      Poista
    2. Kiitos vinkistä.
      T. Raimo Sakari

      Poista
    3. Hei Raimo Sakari ja kiitos kommentista! ♡ Minä vuoraan joskus piirakkavuuan leivinpaperilla niin ei tarvitse pestä piirakkavuokaa. :D Ei sitä muutoin tarvitse vuorata voitelu riittää. ;) Kiitos lukijalle kun vastasit Raimolle! ♡

      Poista
  5. Tuo ohje kaksinkertaisena tulee ilmeisesti pellillinen piirakkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♡ Kyllä kaksinkertaisesta annoksesta tulee pellillinen.

      Poista
  6. Jos rahkan kaataa persikkaviipaleiden päälle, ne peittyvät??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♡ Ikävä kyllä ne tahtovat peittymään.

      Poista
  7. Olen juuri tekemässä pellillistä. Sekoitin 3 eri glut.jauhoa. Pohjataikina maistuu herkulliselle. Ihana resepti, kerran jo kokeillut.

    VastaaPoista
  8. Kylläpä tuli maistuva piirakka tällä ohjeella, suuret kiitos tekijällle. Teen toistekin. Hyvää Pääsiäistä🌻

    VastaaPoista
  9. Taikinan koostumus oli puuron ja vellin välimaastoa. Ainekset oli täysin ohjeen mukaan. Reunat vaa valu vuokaan takasin kun sain ne vaivalla siihen laitettua :( ois varmaa pitäny lisätä jauhoa näin jälkiviisaana mutta luotin ohjeeseen. Koostumuksesta ois voinu olla kuva/ pohjasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ❤️ Olen tehnyt kymmeniä ja kymmeniä piirakoita ja aina on koostumuskin onnistunut mutta kiitos vinkistä! Kun teen seuraavan kerran piirakkaa niin otan taikinasta kuvan josta näet sen koostumuksen.

      Poista