Sivut

lauantai 15. elokuuta 2015

Gluteeniton Hirssileipä




2,5 dl maissijauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
4 tl psylliumia
1 tl suolaa
1,5 tl kuivahivaa
6 dl 42 asteista vettä

Sekoita kuiva - aineet kulhossa ja mittaa joukkoon lämmin vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se 1,5 litran leipävuokaan.
Anna kohota leivinliinan alla  30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa noin. 45-50 min. 
Kumoa kypsä leipä vuuasta ritilän päälle ja anna jäähtyä liinan alla.

Ohjeen tähän leipään katsoin Hirssijauho paketin takaa.
Leivästä tuli ihanan kuohkea, pehmeä eikä hirssin maku tullut voimakkaasti esille.
Hirssijauho kaipaa selvästi rinnalleen muita jauhoja, muuten leivästä tulee liian voimakkaan makuinen.
Ensimmäistä kertaa kokeilin hirssijauhoa, mutta se ei jää toki viimeiseksi kerraksi.




















8 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, täytynee kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Aimo kommentista ja mukavaa kuulla että leipä on maistunut! ♥ Mukavaa joulua sinulle! ♥

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Eeva-Leena! ♡ Kiva kuulla että leipä on onnistunut ja tykkäät ohjeistani. :)

      Poista
  4. Huippu resepti tämä, on tullut tehtyä useampaan otteeseen! 5/5

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! ❤️ Ihanaa kun olet onnistunut leivän teossa!

      Poista