Yläkuvassa täytettyjä Tuuttipullia.
Täytteeksi laitoin itse tehtyä mansikkahilloa jonka päälle pursotin kermavaahtoa.
Tuuttipullaan mahtuu paljon täytettä ja se on helpompi syödä kuin tavallinen Laskiaispulla.
Tässä kuvassa näette Viljatuotteen gluteenittoman Pullajauhoseoksen 5 kg pussissa.
Saatavana on myös pienempiä pakkauskokoja eli 500 g. pakkaus joita kaupat myyvät.
Mitä sitten gluteeniton Pullajauhoseos sisältää.
Uuden tattarittoman jauhoseoksemme ainesosina ovat riisijauho, tumma
täysjyväriisijauho, maissijauho, perunajauho ja psyllium.
Soveltuu
nimensä mukaisesti erinomaisesti pullan ja munkkien leivontaan.
Siitä
saa myös maistuvat suolaiset leivonnaiset.
Säilöntä-ja lisäaineeton.
Valmistettu Suomessa.
Pullajauhoseos on hieman kellertävää ja karkeata eli se turpoa taikinoissa hyvin.
Jos laitat nestettä esim. ½ litraa siihen riittää 8 dl Pullajauhoseosta.
Tuosta Pullajauhoseoksesta tulee todella kuohkeat ja maukkaat pullat.
Taikina on helppo käsitellä etkä tarvitse jauhoja leivinalustalla käyttää.
Tällä ohjeella tulee 10-12 kpl pyöreitä pullia koosta riippuen.
Tällä kertaa tein Tuuttipullia 3 kpl ja loput perinteisiä laskiaispullia.
Ohje:
2,5 dl maitoa
1 tl psyllium
25 g tuoretta hiivaa
1 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
4 dl virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta
75 g voita sulatettuna
Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.
Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota 5 min.
Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää puolet jauhoista eli 2 dl pikkuhiljaa käsin vatkaten ja lisää voisula joukkoon.
Lisää loput jauhoista taikinaan ja alusta taikina joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2-3 minuuttia.
Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi.
Pyörittele palat joko leivinalustalla tai kämmenissä pyöreiksi pulliksi.
Voit tehdä myös tuttipullia joiden teko ohje on tuolla alempana.
Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi tai kuuman vesihöryn päällä kuten minä tein.
Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi tai kuuman vesihöryn päällä kuten minä tein.
Voitele
kohonneet pullat vatkatulla kananmunalla jossa on vähän vettä
seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.
Ripottele päälle halutessasi mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225°C uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Vinkki kohotukseen:
Laske niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee altaseen ja laita pullapelti sen kuuman vesihöyryn päälle kohomaan niin että pullien päällä on leivinliina.
Näin pullat eivät repeile ja kohoavat hyvin.
Täytä Tuuttipullat haluamallasi täytteillä.
Pyöreät pullat halkaise keskeltä kahtia ja laita paullan alapuolelle haluamasi täytteet ja pullan yläpuoli päälle.
Koristele tuuttipullat/pyöreät pullat tomusokerilla joka kannattaa sihdata sihdin läpi.
Ripottele päälle halutessasi mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225°C uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Laske niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee altaseen ja laita pullapelti sen kuuman vesihöyryn päälle kohomaan niin että pullien päällä on leivinliina.
Näin pullat eivät repeile ja kohoavat hyvin.
Täytä Tuuttipullat haluamallasi täytteillä.
Pyöreät pullat halkaise keskeltä kahtia ja laita paullan alapuolelle haluamasi täytteet ja pullan yläpuoli päälle.
Koristele tuuttipullat/pyöreät pullat tomusokerilla joka kannattaa sihdata sihdin läpi.
Miten sitten tehdään Tuutteja foliosta?
Alla näet ohjeet niihin.
Repäise foliota rullasta noin. 30 cm pitkiä paloja.
Taita se kahtia oikea reuna vasemman reunan päälle.
Käännä foliopala 90 asteen kulmaan eli taitettu puoli itseesi päin.
Kierritä folion pala tuutin motoon.
Käännä halutessasi tuutin reunat sisäänpäin niin että tuutin reunat ovat tasaisen pyöreitä.
Kuvassa valmiit folio tuutit.
Leivo taikinasta paksuhko tanko ja ota siitä isohkoja paloja.
Kierritä taikina palasta ohut pitkä tanko ja ala kierrittämään sitä voideltujen folio tuuttien päälle tuutin pohjasta, eli kapeimmasta kohtaa vieri viereen, kunnes on kuusi kieppiä tuutin ympärillä.
Anna tuuttien kohota kaksinkertaiseksi kuuman vesihöyryn päällä leivinliinalla peitettynä.
Pakko kokeilla 😊
VastaaPoistaKiitti päivi kommentista! ♥ Kannattaa kokeilla sillä näitä on lastenkin helppo syödä eikä kerma pursua joka paikasta päälle. :)
Poistavoiko jättää kananmunan pois? mitä on psylium?
PoistaMoi päivi! Kananamunan voit jättää pois! :) Psyllium on jänönratamon kuivatuista siemenistä valmistettua jauhetta, jota käytetään apuaineena gluteenittomassa leivonnassa. Jauhe on kuitupitoista, ja se antaa gluteenin tapaan taikinaan sitkoa. Ei ole pakollista käyttää, sillä pulla onnistuu ilman psylliumiakin.
PoistaOnko valmiin pullan rakenne yhtään samanlainen kuin fin MIX jauhoista tehty? Tein joskus pullaa virtasalmen viljatuotteen vaaleasta jauhoseoksesta, mutta rakenne ei ollut minun mieleeni �� tilausta olen tekemässä, siksi kyselen etten tilaa 5kg säkkiä turhaan �� sinulta on varmaan tulossa ohjeita blogiin kyseisen valmistajan jauhoista? ��
VastaaPoistaKiitti kommentista! ♥ Rakenne on minusta ihan hyvä, pehmoinen ja maku maukas. Väri on hiukan erilanen kun jauhoseoksessa on maissijauhoja. Kun nyt vertaan fin mixin jauhoseosta niin siitä tulee valkoisempi pulla joka on niin lähellä tavis pullan väriä mutta molemmissa on maku ja rakenne hyvä! :) Ohjeita tulee pikku hiljaa lisää kunhan testailen muutakin kuin pullaa tai munkkeja. Vaaleasta jauhoseoksesta en suosittele leipomaan pullaa vaan sämpylöitä, leipää, pyöröjä ja kukkoa. Se vastaa (hiivaleipäjauhot).
PoistaOmpa veikeitä, luulenpa, et muksutki tykkäis tämmösistä :) pitää laittaa testiin vaan jostain toisesta jauhosta, kun tuossa on maissijauhoa. Tällä hetkellä yritän pärjätä ilman sitä, mikä on hieman hankalaa, kun maissia on joka paikassa.
VastaaPoistaKiitti kommentistasi Maarit! ♥ Muksuilla on helpompi syödä näitä kun ei heti kermavaahdot ja hillot ole ryntäillä ja mahtuuhan näihin täytettäkin tuplasti enempi. :) Ikävä kyllä kaikissa jauhoseoksissa taitaa olla tuota maissia. :(
PoistaKiitos vinkistä! Ihana keksintö �� ja varmaankin tosi maukkaita! Näitä täytyy kokeilla jollakin "omalla" jauhoseoksella. Minä kaipaisin jotakin jauhoseosta missä ei olisi perunajauhoa eikä -hiutaleita,peruna kun ei oikein käy missään muodossa. Mutta näitä harjoitellaan laskiaiseksi ��
VastaaPoistaOleppa hyvä! ♡ Ovat todella hyvän makuisia. Ehkä hiukan karkeahko maku koska jauho on karkeahkoa. Sinun pitää vaan sitten laittaa erilaisia jauhoja joissa tuota peruna ei ole missään muodossa. :)
Poista