Sivut

tiistai 10. toukokuuta 2016

Gluteenittomat rouheiset sämpylät





Tällä ohjeella saat viisi kappaletta sämpylöitä.

2.5 dl kädenlämpöistä vettä
½ palaa tuoretta hiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
½ tl suolaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl ksantaania
3 dl  viljatuotteen gluteenitonta rouheista jauhoseosta
1 rkl öljyä


Sekoita ksantaani jauhoseokseen.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, siirappi, öljy ja jauhoseos vähitellen ensin käsin vatkaten ja lopuksi alusta taikina hyvin joko käsin tai sähkövatkaimen taikinkoukuilla noin 3 min.
Leivo sämpylät jauhojen avulla leivonta-alustalla tai kämmeissä pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Kohota sämpylät kuumaan vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin. 20 min.
Paista sämpylät 225 asteisessa uunin lämmössä noin. 15 minuuttia.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti