Sivut

lauantai 1. lokakuuta 2016

Gluteeniton Mustikkakukko






Ohje

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 muna
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen.


Täyte:

1 l mustikoita tai muita marjoja
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita)

tuoreisiin mustikoihin et tarvitse perunajauhoja.


 Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka.
Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.
Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi.
Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäli käytät pakastemustikoita.
Kaada seos vuokaan ja liuta leivinalustalta lastan avulla varovasti kaaviloitu taikinakansi mustikoiden päälle.
Pistele vielä haarukalla reikiä kanteen ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



Mustikat taikinapohjan päällä.

Taikinakansi.

Itse tehty maukas vaniljakastike.














2 kommenttia:

  1. Hei vaan!
    Tänään aion leipoa sinun ohjeella g.mustikkakukon. Tyttäremme perhe tulee päivälliselle ja yllättää heidät jälkirualla😚 Paljon olen sinun ohjeilla leiponut ja aina ovat onnistuneet. Nyt pitää vaan tattarijauhojen sijasta käyttää joitain muita jauhoja, perheen sisällä tuli yliherkkyys tattarille 😣
    Kiitos sinulle ja hyvää kevään odotusta ⚘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tepa! ❤️ Täsä ohjeessani ei ole tattarijauhoja käytetty ollenkaan sillä semperin fin mixin jauhoseoksessa ei ole tattaria. Kiitos sinulle Tepa ja ihanaa kevään odotusta myös sinulle! ❤️

      Poista