Sivut

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Gluteenittomat Puolukkapuustit







Gluteenittomat Puolukkapuustit uudella twistillä.

Kansainvälistä korvapuustipäivää vietetään 4. 10. 2017 keskiviikkona. 
Itse en ole tuolloin paikalla joten otin varaslähdön ja kehittelin teille perinteisen korvapuustin lisäksi syksyyn sopivia makuyhdistelmiä korvapuusteihin.
Bloggaajana tykkään myös kehitellä perinteisten versioiden rinnalle jotain uutta ja erilaista mutta sen pitää olla myös erittäin maukasta ja ulkonäöllisesti houkuttelevaa. 
Syksyn makuihin soveltuvat puolukat erittäin hyvin ja koska puolukka on hiukan kirpeä marja siihen saadaan makeaa makua esim. fariinisokerista tai kunnon vaniljakreemistä.
Puolukkka antaa myös ihanaa kosteutta gluteenittomiin korvapuusteihin ja korvapuustit eivät näin ollen kuivetu niin helposti mitä ne normaalisti tekevät.
Minulla oli kolmihenkinen korvapuusti raati koolla joista kaksi oli keliaakikoita ja yksi keliaakikon äiti joiden kanssa arvioitiin makua, koostumusta, rakennetta, ulkonäköä, kohonneisuutta ja kuohkeutta. 
Maku ja rakenne oli todella hyvä molemmissa vaihtoehdoissa ja se puolukka ei maistunut kirpeälle vaan se toi sopivasti kosteutta ja kivaa makua korvapuusteihin.
Näistä tykkää lapsetkin jotka muutoin vierastavat puolukan kirpeää makua.
Oli jännä huomata että korvapuustilevylle laitetut jäiset puolukat eivät vaikuttaneet kohoamiseen millään lailla vaikka taikinalevy oli kylmä kun rullasin sitä.
Kohotin kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla korvapuustit ja ne kohosi todella hyvin.
Tästä taikina määrästä tulee esim. Puolukkapuusteja noin. 32 kpl koosta riippuen.


Ohje:
  

5 dl maitoa, laktoositonta maitojuomaa, riisimaitoa, vettä tai vissyvettä (+37 asteista)
2 tl psylliumia  
50 g tuoretta hiivaa 
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
150 g pehmeää voita tai margariinia



Täytteeksi: Pehmeää voita, fariinisokeria ja puolukoita tai vaniljakreemiä ja puolukoita. (Itse tein molempia sekä perinteisiä siihen rinnalle)
Tein vaniljakreemin Ekströms Vaniljakastikeaine pusseista.




Ekströms Vaniljakastikeaine on laktoositonta ja gluteenitonta.
Muista ohjeessa oleva maitomäärä puolittaa että saat paksun vaniljakreemin! 
Voiteluun: kananmuna jota on ohennettu hiukan vedellä ja päälle halutessasi raesokeria.


Ohje:

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota noin 5 min.
Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää puolet jauhoseoksesta pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten, pehmeä voi ja loput jauhoseoksesta alustaen joko käsin tai yleiskoneella noin. 3-4 min. että taikinaan saadaan kunnon sitko.
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. 
Kaaviloi taikinasta jauhotetulla leivinalustalla kaksi levyä  noin. (30 x 50 cm) 
Levitä täytteeksi ensin pehmeää voita, sirottele päälle makusi mukaan fariinisokeria ja joko tuoreita tai pakaste puolukoita.
Toinen täytevaihto ehto on vaniljakreemiä ja puolukoita.
Kääri korvapuustilevyt mahd. tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle.
Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. (Leikkasin osan suoriksi paloiksi jotka olivat 5 cm leveitä ja painelin etusormilla kevyesti keskeltä.)
Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. 
Paina palat etusormilla korvapuusteiksi.
Kohota kuuman vesihöyryn päälle leivinliinalla peitettynä kaksikertaiseksi.
Voitele korvapuustit vedellä ohennetulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Puolukkapuustien päälle voi sirotella siivilän läpi tomusokeria makeutta antamaan kun ne ovat hiukan jäähtyneet ensin. 





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti