Sivut

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Gluteenittomat pikapullakorput




Gluteenittomasta pannupullasta saat nopeasti herkullisia kanelisokerikorppuja! 😋 
Gluteenittoman pannupullan tekemiseen meni reilu tunti yhteensä kohotuksen ja paiston kera eli todella nopeaa, helppoa ja maukasta pullaa/korppuja saat tällä ohjeella! 😋  
Tästä taikinasta tein 28 kpl kanelisokerikorppuja. 

Ohje:

2,5 dl maitoa tai esim. riisimaitoa (37 asteista.) 
25 g tuoretta hiivaa 
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g sulatettua voita tai esim. maidotonta sinistä keijua


Päälle: 30 g sulatettu voisulaa tai maidotonta sinistä keijua, kanelia ja sokeria.


Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja anna sen liuota.
Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoista 5 dl ensin vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen ettei tule jauhopaakkuja, sen jälkeen voisula tai keiju sulatettuna ja loput jauhot esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen. (Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata.)
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä leivinliinan alla noin. 20 min.
Sulata voi tai keiju ja voitele kohonneen taikinan pinta voisulalla tai keijulla ja lopuksi sirottele päälle kanelisokeri sekoitusta.
Kypsennä 225 asteiseesa uunin lämmössä noin 15 min.
Jäähdytä pannupulla ja leikkaa ensin 5 senttiä paksuja viipaleita pituus suunnassa ja sen jälkeen leikkaa ne noin. 7 sentin mittaisiksi paloiksi.
Käännä palat ylösalaisin eli pohjapuoli ylöspäin,
Sulata voita noin 30 g.
Voitele voisulalla tai keijulla pinnat ja ripottele päälle kanelisokeri sekoitusta.
Nostele palat leivinpaperoidulle uuniritälle ja kuivata korppuja 150 asteisessa uuninlämmössä (keskitasossa) ensin noin. 1 tunti ja jatka vielä korppujen kuivaamista 125 asteisessa uuninlämmössä noin, 15-30 minuuttia, niin että ne ovat kuivia ja rapeita molemmilta puolilta.
Halutessasi voit laittaa uunisuuluukun väliin teräksisen veitsen niin korput saavat ilmaa ja kuivuvat nopeammin.
Säilytä korput peltirasiassa tai lasipurkissa ettei ne pehmene. 




 Tässä kuvasa olen ensin leikannut pituus suunnassa viipaleet jotka ovat noin. 5 sentin levyisiä. 
 Tässä kuvassa olen leikkannut ne 7 sentin mittaisiksi paloiksi.
 Tässä kuvassa olen kääntänyt leikatut palat ylös alaisin eli nurinpäin. 
 Tässä kuvassa näette leikatut palat käännettyinä, voisulan ja kanelisokerisekoituksen. 
 Tässä kuvassa olen voidellut palat voisulalla ja ripotellut kanelisokeri sekoitusta tasaisesti leikattujen palojen päälle. 
 Tässä kuvassa olen laittanut korppupalat leivinpaperoidulle uuniritilälle. 
 Tässä kuvasssa näette jo uunista tulleita valmiita kanelisokerikorppuja. 
 Tässäkin kuvassa on valmiit kanelisokerikorput.

 Näissä kuvissa näette gluteenittomia ja erittäin herkullisia kanelisokerikorppuja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti