Sivut

tiistai 19. helmikuuta 2013

Mango-tuorejuustokakku

Pohja


170 g minttu domino-keksejä (tai gluteenittomia digistive keksejä)
50 g sulatettua rasvaa

Täyte

2 prk (500 g) säilykemangoa tai vauvan mangososetta 500g
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
8 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle

1 prk säilykemangoa tai vauvan mangososetta 250g
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen.
Valmista pohja.
Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva.
Sekoita hyvin monitoimikoneessa.
Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi.
Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Valmista täyte:

Soseuta mangot
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun.
Sekoita tuorejuuston joukkoon liivatelehdet, mangosose ja vaahdotettu vanilliinikastike.
Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valmista pinnalle mangohyytelö:

Soseuta mangot.
Liuota kaksi liotettua liivatelehteä tilkkaan kuumaa sitruunanmehua.
Sekoita soseutettu mango joukkoon.
Kaada hyytelö kakun päälle ja anna hyytyä 1-2 tuntia.
Kakun voit myös halutettasi koristella hedelmillä, marjoilla ym.

Tämä kakku on mun yksi suosikki kakuistani.
Tein tätä viime jouluna jouluaterialle jälkkäriksi ja kaikki tykkäsivät siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti