Sivut

tiistai 19. helmikuuta 2013

Mansikkajuustokakku

Tämän ohjeen olen ihan itse kehitellyt ja ideoinut! :) 

 150g gluteenittomia tai tavallisia digestive keksejä
½ dl margariini sulaa suoraan pullosta
5 kpl liivatelehtiä
½ dl sitruunanmehua (puolikas sitruuna)
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa (hyla)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valion laktositonta tai hyla)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniilliinisokeria
1 dl mansikkasosetta

Päälle:

3 dl mansikkasosetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

(tuoreita mansikoita tai vadelmia)

Laita rengasvuuan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Laita esim. monitoimikoneseen keksit ja margariinisula ja tee seoksesta ihan taisaista massaa.
Taputtele massa käsin taisaiseksi vuuan pohjalle.
Purista puolikkaan sitruuna mehu.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita hyvin niin että seoksesta tulee tasaista.
Kuumenna sitruunan mehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle.
Kun pyörittelen vuokaa massa levittyy taiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään noin 4-5 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt hyvin liota liivatelehdet kymässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois.
Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.
Anna hyytyä vielä jääkaapissa noin 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti