Helkan Keittiössä

Gluteenittomat herkut!

Sivut

▼

lauantai 23. helmikuuta 2013

Gluteeniton pehmeä torttupohja




150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 d perunajuhoja
1 tl leivinjauhetta
       

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää muna hyvin sekoittaen.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
                Lisää marjat, hedelmä palat tai raparperi palat ja lisää sokeria pinnalle makusi mukaan.
Paista 200 asteisessa uunin lämmössä n. 20-30 min.          

     Jos haluat tehdä kermaviilistä täytteen piirakan päälle tässä tulee ohje siihen.     

Täyte:

n.0,5 l mustikoita, mansikoita, vadelmia, lakkoja, puolukoita, raparperia, omenalohkoja ym ym.
 
1 prk kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria 
                              ½-1 dl sokeria                             

Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri.    
Lisää ensin marjat, hedelmät ym. taikinapohjan päälle ja lopuksi kermaviiliseos.   
Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.


 




Helka klo 0.51
Jaa muille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

‹
›
Etusivu
Näytä internetversio

Tietoja minusta

Helka
Olen Joensuulainen kotileipuri ja erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. Olen vuodesta 2008 ollut keliaakikko. Keittiössäni ideoin, tuotekehittelen uusia ohjeita ja muokkailen vanhoja hyviksi havaittuja gluteenittomiksi. Olisitko ystävällinen ja jättäisit kommentin käynnistäsi, koska niitä on niin mukava lueskella. ❤️
Tarkastele profiilia
Sisällön tarjoaa Blogger.