Sivut

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Saaristolaisleipä

Ohje on otettu Ruokala sivulta.

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,75 dl siirappia
3 keskikokoista perunaa
1 dl hirvelän kaurakuitusta
1 dl pellavansiemenrouhetta
2 dl tattarijauhoa
3,5 dl fin mixin hienoa jauhoseosta
50 g sulatettua margariinia


Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. 

Lisää suola ja siirappi. 
Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. 
Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. 
Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu margariini. 
Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla.
 Kohota 25 minuuttia. 
Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti