Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Gluteenittomat Voisarvet




Noin 16 kpl kuvan kaltaisia eli aika pieniä.


2 dl maitoa tai maitojuomaa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 muna
150 g voita
5 dl semperin hienoa jauhoseosta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita psyllium joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, muna, jauhoseos ja vaivaa se joko käsin tai monitoimikoneella kiinteäksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi 50 × 30 cm.
Leikkaa terävällä veitsellä ohuita viipaleita voista ja asettele ne taikinalevyn toiselle sivulle.
Taita ilman voita oleva puoli toisen päälle ja kaaviloi levy yhtä suureksi kuin se oli ennen voin laittamista.
Taita levy vielä kolmeen osaan ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Jaa taikina kahteen osaan.
Kaaviloi osat halkaisijaltaan 28-30 cm:n suuruiseksi pyöreiksi levyiksi.
Leikkaa molemmat ympyrät leivinpyörällä 8 sektoriin.
Kääri sarviksi aloittaen leveimmästä päästä ja taivuta sarven muotoiseksi.
Anna sarvien kohota hyvin leivinliinalla peitettynä noin 40 min vedottomassa/lämpimässä paikassa.
Voitele kohonneet sarvet vatkatulla munalla jossa on 1 tl kylmää vettä seassa, koska silloin se levittyy tasaisesti sarvien päälle ja paista 250 asteessa 8 – 10 minuuttia.

Vinkki: Nämä sarvet voi haluttessaan täyttää esim. kinkku täytteellä tai ihan millä tahansa mitä nyt sattuu kaapista löytymään...
Jos täytät sarvet niin laita täytettä leveimpään päähän ja kääri rullalle.

Voisarvet sopivat oikein hyvin pakastettaviksi!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti