Sivut

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Keikautettu ananaskakku



Ohjeita mulla oli tuolla kansioiden kätköissä monia ja sitten sävelsin ja sovitin taas ihan omanlaiseni niistä monista ohjeista.


Vuuan pohjalle:

1/4 dl voi tai margariinisulaa
3/4 dl fariinisokeria
2  pientä purkkia ananas viipaleita tai paloja
½ dl mantelirouhetta

Taikina:

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2,5 dl gluteenitonta semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ dl ananasmehua


Kaada suoraan pullosta margariini sulaa tai sulatettua voita vuoan pohjalle ja pyörittele vuokaa niin että reunatkin samalla tulee voidelluksi.
Lisää margariini tai voisulan päälle fariinisokeri, hyvin valutetut ananaspalat ja ripottele päälle mantelirouhetta.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää jauhoihin leivinjauhe ja vaniillinisokeri.
Lisää jauhoseos ja ananasliemi taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa uunin alatasolla 45-50 min.
Anna jäähtyä noin 5-10 min. ja keikauta kakku ylösalaisin tarjoiluvadille.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti