Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Gluteeniton Omena-toscapiirakka





Tämä ohje on otettu todella vanhasta parhaat herkkuleivonnaiset lehtisestä. 
Todella hyvä omenapiirakka ja vähän juhlavampi versio koska piirakkaan tulee manteli kuorrutus. 
 Teen usein juuri tällä ohjeella tätä piirakkaa. 
Piirakan voi hyvin pakastaa valmiina paloina jotka on helppo sulattaa joko mikrossa tai ihan huoneen lämmössä.Omena-toscapiirakka


Pohja: 
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta  

 2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

Päälle:

6-8 kpl omenaa

Kuorrutus:

100 g voita tai margariinia
0,5 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelilastuja tai rouhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja maito.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.



Kuori ja lohko omenat
  Lado lohkot taikinan päälle.
Paista piirakkaa 225 asteessa keskiosassa noin 10 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon semperin fin mixin hieno jauhoseos, sokeri ja maito.
Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon mantelilastut tai mantelirouhe.
Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.
Tasoitta tarvittaessa.
  Paista piirakkaa uunin ylimmällä ritilätasolla vielä 10-12 minuuttia.








5 kommenttia:

  1. Hei! Löysin tämän reseptin kun etsin gluteinitonta leivottavaa viikonlopuksi. Kuvassa näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentiastasi Annemari! ♡ Tää on kyllä todella herkullista piirakka! ;)

      Poista
  2. Yhdessä kuvassa näyttäis olevan mantelilastuja ja toisessa näyttää rouheelta, kuten ohjeessa sanotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentiastasi Kääk! ♡ Kyllä olen tehnyt sekä mantelilastuilla että rouheella ja kummallakin tulee yhtä maukasta mut ulkonäkö on vaan hiukan erilainen. :)

      Poista
  3. Tekisi mieli kokeilla tätä persikoilla. Luuletko, että onnistuisi?

    VastaaPoista