Sivut

lauantai 30. elokuuta 2014

Gluteeniton Mustikkatiikerikakku



Ohjeen otin Keliakiliiton lehdestä.
Omasta ohjeestani jätin limetinkuoren pois ja margariinin tilalle laitoin voita. 



Ohje


250 g margariinia tai voita  
2 ½ dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl gluteenitonta semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 limetin raastettu kuori

Mustikkaraita

1 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria

Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (n. 1,8 l).
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.
Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja limetinkuori keskenään ja lisää taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseeen kulhoon.
Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa.
Lisää mustikkasose pienempään osaan kakkutaikinasta.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan ja päälle mustikkataikina.

Nostele vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
Kumoa kakku jäähtyynenä. 



Tässä näette hyvin voidellun ja korppujauhotetun vuoan. 
Kakku on kypsää kun se irtoaa vuuan reunoista. 
Valmis Mustikkatiikeri kakku. 



Vinkki!
 Erilaisilla marjoilla saat eri makuja/värejä kakkuun. :) 







 

2 kommenttia:

  1. Tätä voisin kokeilla. Onko jauhomäärä sama ns. tavallisissa jauhoissa? Kivaa vaihtelua just syksyn tulevaan juhlaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Päivi! ♥ Jauhomäärä on ihan sama kun lisäät vehnäjauhoja eli 3 1/2 dl vehnäjauhoja. :)

      Poista