Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Pehmeä marjapiirakka

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

               
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää muna hyvin sekoittaen.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

                  Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.                                                
Lisää marjat, hedelmä palat tai raparperi palat ja lisää sokeria pinnalle makusi mukaan.                 
 

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min.
                           
Jos haluat tehdä esim. kermaviilistä seoksen marjojen ym. päälle niin tässä tulee ohje:                            
Täyte:

n.0,5 l mustikoita, mansikoita, vadelmia, lakkoja, puolukoita, raparperia, omenalohkoja ym.
1 tlk kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl sokeria  
                                                  
Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri.    
   Lisää ensin marjat, hedelmät ym. taikinapohjan päälle ja lopuksi kermaviiliseos.
                                

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti